Nieuws

TPO Ontbijt: Twittermusk, concentratiekamp Shanghai, VS vs. Rusland

25-04-2022 10:37

Ontbijt
Shutterstock.

Elon ‘Twitter’ Musk

De Twitter-board gooide een gifpil en Elon Musk moest eerst nog maar eens zien hoe hij het benodigde koffertje geld op tafel kon leggen, dus het idee dat Musk Twitter ook echt zou gaan kopen leek vooral een vaag idee. Tot nu. Want Twitter en Elon Musk zijn ineens we degelijk met elkaar in gesprek voor een overname. Bronnen melden aan de Wall Street Journal dat ze er deze week wel eens uit zouden kunnen komen samen. Bronnen melden overigens ook dat er geen enkele garantie is dát ze er samen uit gaan komen.

Breek een eitje!

WWIII

Een tijd lang gedroeg de Amerikaanse regering Biden zich als de board van Twitter tegenover Elon Musk en leek het weinig zin te hebben de Russen tegen zich in het harnas te jagen wat betreft de hulp aan Oekraïne. Maar tijdens een bezoek aan Oekraïne sprak de Amerikaanse minister van defensie Lloyd J. Austin III de schokkende woorden:

“I want to make sure that Russia would not be able to do the kinds of things that it has done in the invasion or rebuild its capacity.”

Vooral dat laatste, ‘rebuild it’s capacity‘, klinkt als Frankrijk en Groot-Britannië tegen Duitsland na de Eerste Wereldoorlog. Hoe is dat ook alweer afgelopen?

Concentratiekamp Shanghai

In China hanteren ze nog steeds een zero covid-beleid, wat zoveel betekent dat één positief geteste Chinees voldoende is om een paar miljoen Chinezen voor langere tijd onder barre omstandigheden met te weinig voedsel in een tot concentratiekamp gebombardeerde wereldstad als Shanghai op te sluiten. Letterlijk: als dieren opgesloten achter hekken.