Nieuws

TPO Ontbijt: vogelgriep springt over van dier naar mens, Russische ‘genocide’, Poetin dreigt weer

28-04-2022 09:32

Vogelgriep
Shutterstock.

Canada noemt Russische invasie Oekraïne officieel ‘genocide’

Het Canadese parlement heeft unaniem een motie aangenomen waarin de Russische invasie van Oekraïne officieel ‘genocide’ wordt genoemd. Er zou voldoende bewijs zijn voor ‘systematische en enorme oorlogsmisdaden tegen de mensheid’.

Verder beschrijft de motie dat de Russen zich in Oekraïne onder meer schuldig maken aan: ‘Massale wreedheden, het systematisch vermoorden van Oekraïnse burgers, het onteren van lijken, het deporteren van Oekraïnse kinderen, marteling, mishandeling, psychische mishandeling en verkrachting’.

Rusland zelf ontkent alles en zegt dat juist Oekraïne zich schuldig maakt aan oorlogsmisdaden tegen Russische inwoners van Oost-Oekraïne.

Vogelgriep China springt over van dier naar mens

In China is een vierjarig kind besmet geraakt met de vogelgriep H8N8. Dit maakt het de eerste keer dat dit virus van dier naar mens overspringt. Voorheen raakten naast pluimvee alleen paarden, honden en zeehonden besmet. Dat het virus nu is overgesprongen is een groot risico omdat het eenmaal in het menselijk lichaam makkelijk kan muteren naar een veel gevaarlijker en voor mensen besmettelijker variant. Het besmette kind ligt ernstig ziek in het ziekenhuis en woonde op een pluimveeboerderij.

Poetin dreigt met ‘bliksemsnelle vergelding’ tegen iedereen die zich met hem bemoeit

Opnieuw heeft Vladimir Poetin het Westen gewaarschuwd zich niet met de oorlog in Oekraïne te bemoeien. Woensdag gaf Poetin een speech in St. Peterburg waarin hij het Westen waarschuwde voor ‘bliksemsnelle vergelding tegen iedereen die zich met Rusland bemoeit’.

Poetin:

“Als iemand aanstalten maakt zich met ons te bemoeien en daardoor een voor Rusland onacceptabele dreiging vormt  laat dan duidelijk zijn dat onze vergeldingsaanvallen zo snel als de bliksem zullen zijn. We hebben alle wapens hiervoor, wapens die nog niemand anders heeft of mee kan dreigen. En we zullen niet dreigen, maar de wapens gebruiken wanneer dat nodig is. Ik wil dat iedereen dit weet.”

Gelukkig hoeft u zich volgens de Russische staats-TV niet al te veel zorgen te maken, mocht uw stad worden weggevaagd door Russische kernkoppen: “We gaan toch allemaal een keer dood”.

Al scheelt het wel enorm of u een Russisch paspoort heeft want: “Wij zullen naar de hemel gaan, maar zij in het Westen zullen simpelweg ophouden te bestaan.”