Nieuws

Coolblue doet aangifte tegen Sywert van Lienden

11-05-2022 09:43

Sywert van Lienden
Sywert van Lienden bij OP1.

Coolblue wil een schadevergoeding van een half miljoen van Sywert van Lienden, dat schrijft de Volkskrant. De webwinkel doet aangifte tegen Van Lienden, omdat het zegt te zijn voorgelogen inzake de mondkapjesdeal. Van Lienden bleek miljoenen te verdienen aan een mondkapjesdeal met de overheid, terwijl hij publiekelijk had gedaan alsof het om liefdadigheid ging. Coolblue is niet het eerste bedrijf dat met een aangifte komt. Uitzendbureau Randstad eist anderhalve ton terug.

De bedrijven eisen geld omdat ze belangeloos mee hebben geholpen met het opzetten van de Stichting Hulptroepen Alliantie. Dit was een initiatief van Sywert van Lienden, Bernd Damme, en Camille van Gestel. Deze drie beweerden dat het om een organisatie zonder winstoogmerk ging. Achteraf bleken ze miljoenen te hebben verdiend aan het leveren van mondkapjes. Coolblue stak geld in het initiatief, en schold dat later kwijt omdat de initiatiefnemers zeiden dat ze het niet terug konden betalen. Ook hielp de webwinkel met het opzetten van de website van de stichting. De topman van Coolblue zegt nu dat ze nooit akkoord waren gegaan met de samenwerking, als ze vanaf het begin hadden geweten dat de stichting een commercieel doel diende.

Correctie aangebracht: eerder schreven we per abuis dat Coolblue ‘anderhalf miljoen’ schadevergoeding wil. Dit moest ‘een half miljoen’ zijn en is aangepast