Nieuws

22 doden bij schietpartij op lagere school Texas

25-05-2022 07:57

Bron: Nicole Glass Photography/Shutterstock

Update: dodental gestegen naar 22.

Bij een schietpartij op een basisschool in Uvalde, Texas zijn dinsdag zeker 19 leerlingen om het leven gekomen. Ook twee docenten zijn gedood. De schutter, een 18-jarige genaamd Salvador Ramos, werd door de politie doodgeschoten. Voor de schietpartij op de school zou hij ook zijn eigen grootmoeder neergeschoten hebben. Volgens de Texaanse gouverneur is zij met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Over het motief van de Ramos is nog niets bekend, als doet de politie nog onderzoek naar zijn sociale media. Ramos komt uit Uvalde, en lijkt alleen te hebben gehandeld.

De schutter had een pistool bij zich, en waarschijnlijk ook een geweer. Hij zou het geweer in afgelopen week pas gekocht hebben, vlak na zijn 18e verjaardag. Het lijkt er dus op dat de wapens legaal aangeschaft zijn. President Biden riep vlak na de schietpartij op tot strengere wapenwetgeving. Ook laat hij de vlaggen op het Witte Huis en federale gebouwen tot zaterdag halfstok hangen.

Het is de dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse school sinds 2012. Toen doodde een schutter 26 mensen, onder wie 20 kinderen, op de basisschool Sandy Hook.