Nieuws

Noord-Korea lanceert raketten, bereidt mogelijk kernwapentest voor

25-05-2022 11:10

Bron: Truba7113/Shutterstock

Noord-Korea heeft drie raketten gelanceerd na afloop van de staatsbezoeken van president Biden aan Japan en Zuid-Korea. De spierballentaal was al voorspeld door Amerikaanse en Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten. Die twee landen reageerden woensdag direct met een oefening van het raketafweersysteem in Zuid-Korea.

De raketten werden woensdag gelanceerd in het gebied van de internationale luchthaven van Pyongyang. De luchthaven in de hoofdstad van Noord-Korea wordt de laatste tijd steeds vaker gebruikt voor dergelijke tests. een van de raketten was een ICBM, een intercontinentale raket met een bereik van 10.000 kilometer. Met deze raketten zou Noord-Korea het vasteland van de VS kunnen bereiken. Het is voor het eerst in vijf jaar dat het land zo’n raket lanceert.

De communistische kernmacht zou volgens Zuid-Korea ook voorbereidingen treffen voor een nieuwe test met kernwapens. Zo zou een nieuw ontstekingsmechanisme getest zijn. Noord-Korea zou binnenkort de zevende kernwapentest kunnen houden in de geschiedenis van het land, en de eerste sinds 2017.