Partnerbijdrage

De beste Nederlandse pokerspelers aller tijden

27-05-2022 12:55

Het WSOP in Venlo staat op het punt om van start te gaan. Een goed moment dus om het eens te gaan hebben over de allerbeste pokerspelers van ons land, aangezien vele van hen zullen meedoen met de verschillende pokertoernooien die deze week georganiseerd zullen worden. De beste Nederlandse pokerspelers hebben stuk voor stuk unieke persoonlijkheden en hebben waarschijnlijk daar aan het overgrote deel van hun succes aan de pokertafel te danken.

Jorryt van Hoof

Jorryt Van Hoof is zonder twijfel de beste Nederlandse pokerspeler allertijden. Hoe we dit meten? Aan zijn totale winsten. Tot op heden heeft Nederlandse top pokerspeler al meer dan 5,5 miljoen euro gewonnen, voornamelijk met de pokervariant Pot Limit Omaha. Als je zelf wel eens online een potje poker speelt, dan heb je wellicht de naam TheCleaner11 wel eens zien langskomen of er van gehoord. Dit is de alias van Jorryt van Hoof op PokerStars. Hier speelt hij al meer dan tien jaar mee met high-stakes poker toernooien en cash games. Uiteraard speelt Jorryt enkel in de beste online casino’s van Nederland. Naast zijn enorme online succes heeft hij ook veel offline poker toernooien en evenementen gewonnen. In totaal heeft Hoof 8 ITM finaletafels op zijn naam staan.

Marcel Luske

Marcel Luske is echte oude rot in het vak om het zo maar te noemen. De Amsterdammer is geboren in 1953 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd als professioneel pokerspeler en mentor van andere pokerspelers. Hij is dan ook de persoonlijke poker coach geweest van Kirill Gerasimov, Noah Boeken, en David Williams. Hij is maar liefst 33 keer in the money geëindigd op diverse WSOP evenementen, waar hij meer dan 1,2 miljoen euro mee verdiend heeft. Afgezien van zijn excentrieke stijl en karakter heeft Luske een grote invloed op de regelgeving rondom poker, aangezien hij een van de medeoprichters is geweest van de Fédération Internationale de Poker Association.

Steven van Zadelhoff

Steven staat op dit moment op de zesde plek van beste Nederlandse pokerspelers op de All Time Money List. In totaal heeft Zadelhoff meer dan 2,2 miljoen euro gewonnen gedurende zijn offline pokercarrière. Hoewel hij dus niet het meeste gewonnen heeft met offline pokerevenementen, is het wel een bekend gezicht, zeker met zijn lange, imposante baard, die altijd wel een grap of twee aan de pokertafel maakt. Uiteraard heeft Steven met online poker een stuk meer gewonnen, namelijk een kleine 10 miljoen euro, verdeeld over diverse poker sites.

Pieter de Korver

Pieter de Korver heeft de afgelopen jaren enkele zeer grote winsten behaald. Zijn hoogtepunt is ongetwijfeld het EPT Grand Final toernooi van 2009 geweest, waar hij naar huis ging met een kleine 2,7 miljoen euro. In 2010 won hij het PokerStars Caribbean Adventure side event voor een ton en in 2013 was het wederom de Korver die tijdens de EPT Berlin Cup een slordige twee ton in de wacht wist te slepen. Al sinds 2010 is Pieter de Korver altijd van de partij wanneer PokerStars een evenement organiseert ergens.