Nieuws

Japan ontvangt weer buitenlanders voor familiebezoek, test toerisme uit

03-06-2022 16:28

Bron: imtmphoto via Shutterstock

Mensen met familie in Japan mogen weer op bezoek komen. The Japan Times schrijft dat de regering een aantal reisbeperkingen op wil heffen die voor het merendeel van de coronapandemie golden. mensen die verloofd of getrouwd zijn met Japanners, of die andere familieverbanden kunnen aantonen, zijn weer welkom in het land. De limiet op het aantal mensen dat in mag vliegen wordt ook verhoogd van 10.000 naar 20.000 per dag. Dat worden een hoop blije familiereĆ¼nies, of een hoop ongemakkelijkheid, afhankelijk van de relatie met de schoonouders.

Japan experimenteert ook langzaam weer met toerisme. Halverwege mei maakte het toeristisch agentschap bekend dat er plannen liggen om kleine groepjes ”testtoeristen” toe te laten. Zo wil men onderzoeken of het weer veilig is voor grotere groepen mensen, en of Japan niet te maken krijgt met nieuwe uitbraken door het internationaal vliegverkeer. De test, die al werd uitgesteld vanwege de omikronvariant, zal niet voor iedereen toegankelijk zijn. Alleen driedubbel gevaccineerde mensen uit Thailand, AustraliĆ«, Singapore en de Verenigde Staten kunnen deelnemen. De toeristen moeten wel zelf zorgen voor hun ziektekostenverzekering.

Japan had voor de coronacrisis ook al relatief weinig immigratie, vergeleken met Europese landen. Wel had het een snel groeiende toeristische industrie. In 2019 ontving het land nog een record van 31,9 miljoen bezoekers. De regering lijkt nu bereid stappen te zetten om het toerisme heel langzaam nieuw leven in te blazen.