Nieuws

Vermiste Gino (9) dood gevonden bij huis Geleen, verdachte (22) is bekende van politie

04-06-2022 12:01

Update: politie heeft tijdens een persconferentie in Maastricht bevestigd dat het gevonden lichaam inderdaad van Gino is. Het lichaam werd gevonden op aanwijzing van de eerder opgepakte verdachte.

Update: Op sociale media gaan namen en foto’s rond van iemand die met de vermissing van Gino te maken zou hebben, maar het gaat niet om de verdachte, zegt de politie, die vraagt om de beelden te verwijderen en niet te delen.

Bij een woning in Geleen is zaterdagochtend een lichaam gevonden tijdens de zoektocht naar de vermiste Gino van der Straeten. De politie “houdt er ernstig rekening mee” dat het om de vermiste 9-jarige jongen gaat. “De impact van deze vondst is groot voor familie, hulpverleners en iedereen die de afgelopen dagen heeft meegezocht”, voegt de Limburgse politie eraan toe.

Eerder pakte de politie al een verdachte van de ontvoering van Gino op, waarschijnlijk de 22-jarige Donny M. uit Geleen, een bekende van de politie.

De politie kan of wil niet aan 1Limburg bevestigen dat het inderdaad om Donny M. gaat, wel dat het gaat om een 22-jarige man die is opgepakt voor betrokkenheid bij deze zaak.

Het lichaam werd gevonden bij een huis dat enkele weken geleden is afgebrand en sindsdien onbewoond is.

RTL Nieuws

Zaterdagmorgen berichtte RTL Nieuws dat de politie al heeft bevestigd dat het om Gino gaat. Maar dit bericht is ineens weer offline gehaald. Waarschijnlijk wil de politie eerst de nabestaanden inlichten. Maar aangezien RTL Nieuws dit eerder al online heeft gezet, en zelfs een pushbericht met de tekst ‘lichaam Gino gevonden’ heeft verstuurd, is het wel een beetje hypocriet van RTL Nieuws om dat dan weer offline te halen.
Anp/TPO

Het pushbericht van RTL Nieuws:

Het door hypocriet RTL Nieuws lafjes weer verwijderde nieuwsbericht:

 

Aangebrachte wijzigingen in dit artikel:

– De naam ‘Donny M.’ is uit de kop verwijderd, dit omdat er volgens 1Limburg nog geen bevestiging van de politie is dat dit ook de verdachte is.

– Eerder stond in het artikel vermeld dat het lichaam gevonden is ‘in het huis van de verdachte’. Dit blijkt niet het geval te zijn. De verwarring is ontstaan doordat de mogelijke verdachte ‘in zijn huis te Geleen’ werd opgepakt.

– Toegevoegd is dat het lichaam is gevonden bij een huis dat eerder is uitgebrand.

– Toegevoegd is de zin: ‘De politie kan of wil niet aan 1Limburg bevestigen dat het inderdaad om Donny M. gaat.’