Nieuws

Trekt Elon Musk zich terug uit Twitter-deal?

07-06-2022 09:00

Elon Musk
KLYONA / Shutterstock.com. Bewerkt door TPO

Elon Musk heeft het bestuur van Twitter gewaarschuwd dat hij af kan zien van de overname voor 44 miljard dollar. Musk beschuldigde het bedrijf maandag van het niet nakomen van hun verplichtingen. Musk wil dat Twitter aantoont dat niet meer dan vijf procent van de accounts op het platform uit bots bestaat. Hijzelf gelooft bots minstens twintig procent van de accounts op Twitter zijn. Als Twitter niet in staat is aan te tonen dat de eigen methodes om bots te detecteren kloppen, kan Musk dit aangrijpen om onder de deal uit te komen.

Het nieuws komt twee maanden nadat de Tesla-baas openbaar maakte dat hij bezig was met een overname van Twitter. Musk deed aanvankelijk een bod van 54,20 dollar per aandeel, en het bestuur van Twitter ging hier eind april mee akkoord. De onderhandelingen liggen echter al drie weken stil, nadat Musk om meer gegevens vroeg inzake nepaccounts. Het terugdringen van bots op het platform was een van de doelen die Musk had gesteld bij het bekendmaken van de overname.

Het is echter ook mogelijk dat de Tesla-topman enige twijfel heeft bij de overname zelf, althans bij de huidige prijs. Een aantal commentatoren zeggen tegen Reuters dat Musk een poging lijkt te doen om een lagere prijs te krijgen voor de deal. Een beurshandelaar zegt dat Musk ”buyers remorse” heeft en onder de aankoop uit denkt te kunnen komen door Twitter te beschuldigen van het niet nakomen van voorwaarden. De voorwaarden behelzen ook een boete van 1 miljard dollar, die Musk moet betalen als hij eenzijdig de gemaakte afspraken opzegt.