Nieuws

man rijdt in op mensen in Berlijn: zeker één dode en twaalf gewonden

08-06-2022 13:12

Bron: B.Dpunkt via Shutterstock

Een man in Berlijn heeft vanmiddag meerdere mensen aangereden, nadat hij met zijn auto een eind over de stoep reed. Zeker één persoon is hierbij om het leven gekomen. Duitse media spreken van zeker twaalf gewonden, waarvan zes in levensgevaar zijn. De dader leek aanvankelijk weg te willen rijden, maar kwam tegen een gevel aan. Hij zou door omstanders zijn gearresteerd toen hij vervolgens te voet probeerde te vluchten.

Het incident vond plaats in de wijk Charlottenburg in West-Berlijn. De hulpdiensten zijn op grote schaal uitgerukt. De politie is de dader momenteel aan het verhoren. Het gaat volgens de politie om een 29-jarige in Berlijn wonende Duits-Armeense man. ”Ha, DuS Een MoSLim!!!!” Nee, Armenië is behoorlijk christelijk. Volgens de politie de man wel een verwarde indruk hebben gemaakt.

Het dodelijke slachtoffer zou een schooljuffrouw zijn die met een groep leerlingen op stap was in de stad. Het incident vond plaats bij de Gedächtniskirche, waar in 2016 een moslimterrorist met een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt.

De woordvoerder van de Berlijnse politie kan niets zeggen over de toedracht.