Nieuws

Man uit Zuidlaren veroordeeld voor bedreiging met kruisboog, andere man opgepakt op verdenking van mishandeling

20-07-2022 11:47

Niet de man uit het verhaal. Bron: Tereshchenko Dmitry via Shutterstock

Zuidlaren (Drents: Zuudlaoren) is een dorpje met ongeveer 10.000 inwoners. Bekend van onder andere Berend Botje, de jaarlijkse paardenmarkt, en die islamitische begraafplaats die tijdens corona aardig vol is geworden. Nu komt het dorp echter in het nieuws vanwege de misdaad.

Een man uit Zuidlaren is namelijk veroordeeld tot een celstraf van zestien maanden, nadat hij met een vriend uit IJmuiden een andere man in Roswinkel bedreigd en ontvoerd had. RTV Drenthe schrijft dat ze dachten dat het slachtoffer een vriendin gevangen hield. De Zuidlaarder dwong hem mee te rijden naar Stadskanaal, waar zij zou zitten. De vriendin bleek achteraf helemaal geen slachtoffer van mensenhandel te zijn. Beide daders zijn verstandelijk beperkt, en stonden stijf van de drugs. De Zuidlaarder had een kruisboog bij zich, en schoot deze af in het huis van het slachtoffer. Dit neemt de rechter hem zeer kwalijk. De vriend uit IJmuiden deed alsof hij een pistool had, maar was ongewapend. Beide mannen moeten worden behandeld voor hun drugsprobleem.

RTV Drenthe schreef dinsdag ook over een ander incident, waarbij een 32-jarige Zuidlaarder werd gearresteerd. Hij zou maandag een man zwaar mishandeld hebben. Het 48-jarige slachtoffer is hierna overleden, en werd aangetroffen op het terrein van Dennenoord, waar de ggz-instelling Lentis is gevestigd. De politie doet nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd.