Partnerbijdrage

Belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Nederland verhuist

27-07-2022 16:32

Shutterstock.

Nederland is een erg aantrekkelijk land voor buitenlandse studenten en expats. Dat komt omdat Nederland een multicultureel land is waarbij hoge standaarden van leven verwacht worden. Voor velen is dat een reden om naar Nederland te komen. Echter is het wel belangrijk om het één en ander te weten voordat je besluit om naar Nederland te verhuizen.

Het land Nederland

Zoals velen wel weten is Nederland een multicultureel land. Het is een land waar op cultureel gebied veel te beleven valt. Bovendien beschikt Nederland over aardig wat mooie natuurgebieden die bijdragen aan hetgeen wat het land zo sterk maakt. Namelijk: De landbouw. Nederland is altijd al aantrekkelijk geweest voor expats op business niveau, maar ook zeker voor het leren van de Nederlands cultuur.

Waar moet je op letten ?

Voordat je gaat wonen in Nederland is het wel van belang dat je op de volgende punten gaat letten:

  • Het regelen van je Visa
  • Inschrijven bij gemeente
  • Weten wat je op financieel gebied moet regelen
  • Het kiezen van een gezondheidsverzekering
  • Het vinden van een woning
  • Plek om Nederlands te leren

Het vinden van een woning

Het vinden van een woning is haast net zo belangrijk als het regelen van je visa. Je kunt wel naar Nederland komen, maar als je geen woning hebt, dan is de kans groot dat je buiten moet gaan overnachten. Dat is natuurlijk niet wat je wilt, dus is het goed om vooraf op zoek te gaan naar een woning. Een website zoals Rentola kan je daar goed bij helpen. Zij hebben een platform waarin je duizenden woningen kunt vinden. Wellicht zit jouw droomwoning er wel tussen. Dus is het best belangrijk dat je vooraf goed onderzoek doet.

Het regelen van je visa

Het regelen van je visa is hartstikke belangrijk. Wel is het goed om te weten dat Nederland lid is van de EU. Dus, mocht het land waar je vandaan komt uit een land komen dat lid is van de EU, dan hoef je geen visa aan te vragen. Dat komt door door de onderlinge regelgevingen. Wel is het goed om te weten dat je er dan na 4 maanden wel een registratie nodig is bij de overheid.

Kom je niet uit een land dat uit Europa komt en lid is van de EU, dan is het zaak dat je je visa regelt. Anders kom je het land niet binnen en dat zou zonde zijn aangezien je hoogstwaarschijnlijk alles geregeld hebt tegen die tijd. Dus, regel je visa en dan komt het wonen in Nederland goed.

Inschrijven bij de gemeente

Op het moment dat je een woning hebt is het goed om te weten dat je jezelf zo snel mogelijk moet inschrijven bij de gemeente van de stad waarin je gaat wonen mits je langer dan 4 maanden in Nederland gaat wonen. Op dat moment moet je twee dingen bij je hebben. Je BSN nummer en je BRP. Je BRP staat voor: Basisregistratie personen. Dit is een registratie waarin alle Nederlanders in geregistreerd staan. Inschrijven bij de gemeente is hartstikke belangrijk voor het koppelen van je woning.

Weten wat je op financieel gebied moet regelen

Als je naar Nederland gaat, dan is het goed om te weten dat je op financieel gebied alles op orde hebt om voor jezelf en/of je gezin te kunnen zorgen. Dan is het goed om op je geld management te letten. Je moet een keuze maken bij welke bank je wilt aansluiten. Je moet weten hoe belasting betalen werkt en je moet weten hoe verzekeringen werken. Tel dat bij elkaar op en je weet wat je op financieel gebied allemaal moet regelen om comfortabel te kunnen wonen in Nederland.

Je zorgverzekering is daarbij ook super belangrijk. De Nederlandse gezondheidszorg is één van de beste ter wereld, maar dan is het wel van belang dat je goed verzekert bent. De Nederlandse wet verplicht het dat iedereen een zorgverzekering neemt voor zichzelf en/of zijn gezin. Zoek dus goed uit waar je een verzekering wilt afnemen, en weet wat voor jou relevant is bij de pakketten die een zorgverzekeraar aanbiedt. Vergeet het absoluut niet, want het is onwijs belangrijk voor zowel de Nederlandse staat, als jezelf.

Het leren van de taal

Nederlands leren is geheel niet onbelangrijk. Het leren van de taal is best belangrijk, want niet iedereen spreekt Engels en er zijn ook momenten dat het voor jezelf gewoon goed is om de taal te beheersen. Je kunt makkelijker mengen met de Nederlandse inwoners, waardoor je makkelijker kunt integreren in je toekomstige nieuwe woonplaats. Het leren van de taal is misschien ietwat lastig, aangezien Nederland één van de lastige talen ter wereld is, maar aan de andere kant is het op cultureel gebied zeer handig om de taal machtig te zijn.


 
 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Weinig Europeanen steunen Trump zo sterk als Nederlanders

Nederland kankerverwekkend? Nederlanders hebben vaker kanker dan gemiddelde EU-inwoner

Nederland wordt Groot-Amsterdam: onderhoud aan wegen naar niveau derdewereldland

Vakantie in eigen land: we ontdekken de mooiste plekken van Nederland

TPO+

België: Nederland is de zwakste schakel in de strijd tegen het coronavirus

Nederland tijdens extreem besmettelijke virusuitbraak: ‘Drukte op stranden, boulevards en in bouwmarkten’

In fotoboek Treurtrips blijkt Nederland allesbehalve aangeharkt

Belangrijke handelspartner China begrijpt nieuw logo Nederland niet

Dit is het nieuwe logo van Nederland (En het kost 200.000 euro)

Taxichauffeurs Schiphol betaalden smeergeld aan hoofdagent politie, belastingdienst deed niets

Ook op Nederlandse terrassen wordt alles duurder en niks goedkoper

Gaaf land Nederland host de helft van alle kinderporno die bij meldpunt belandt

Nederlands onderwijs doet ‘digitaal’ verkeersexamen, faalt, want Nederland en ICT

40% ‘Nederlanders’ krijgt het nog geeneens voor elkaar dagelijks groente en fruit te eten

Nederlanders minder succesvol want teveel valse bescheidenheid, durven zich niet te verkopen

Top 2000 Café bewijst: Nederland bejaarder, gezombificeerder en meer cliché dan ooit

Zeven aanhoudingen voor plannen ‘grote terroristische aanslag’ in Nederland

Nederlandse regering over nieuwe EU-online-‘copyright’-wetten: ‘Slecht nieuws’

Podcasts

TPO Podcast 376 met Bert Sinterklaasboot en Sint Nicolaas Veelo

Lees verder

TPO Podcast 374 met Roderick Pride en Regenbooghoop Brussen

Lees verder