Partnerbijdrage

3 tips voor het belonen van je werknemers

28-07-2022 11:54

Wanneer je de werknemers goed beloond zorgt dat voor een positieve energie. Sommige bedrijven koppelen bonussen aan goede prestaties, maar een attentie kan ook leuk zijn en is soms persoonlijker. Het kan lastig zijn wat dan leuk is om te geven, het belangrijkste is dat de werknemer met een tevreden gevoel naar huis gaat. De meeste mensen kijken wel de Eredivisie en het is vaak een ontspanmoment na een drukke dag werken. Het is leuk om TOTO-kaartjes cadeau te geven, waarmee ze de wedstrijden kunnen voorspellen. Zo blijven de wedstrijden extra spannend en verbind je de werknemers met elkaar.

Sport biedt veel mogelijkheden

Een gesprek over sport is altijd interessant. Samen met collega’s bij het koffieapparaat praten welke club afgelopen weekend het beste was. De meest geliefde sport om te kijken is toch voetbal. Er zijn veel mensen in Nederland die fanatiek fan zijn van een bepaalde club. Je kan om de werknemers te belonen samen naar een wedstrijd gaan, maar dat is natuurlijk wel wat prijziger. Het wedden op Europa League voetbal kan ook al heel spannend zijn en het is leuk wanneer meerdere werknemers hier aan mee doen. Je kan onderling bijvoorbeeld ook een poule maken zodat je bijhoudt hoe iedereen het doet. Niet alleen voetbal maar ook andere team sportwedstrijden of individuele sportwedstrijden kan je voorspellen. Dat zorgt ervoor dat er voor iedereen wat wils is.

Fit en gezond

Het is niet alleen leuk om naar sport te kijken en te voorspellen wat er in de wedstrijd gaat gebeuren. Samen sporten met je werknemers schept ook een band. Je kan de werknemers een sportabonnement geven waarmee ze na werktijd kunnen gaan sporten. Het zorgt ervoor dat er een gezonde werksfeer ontstaat en je stimuleert hier meteen je werknemers om in beweging te komen. Het is belangrijk dat ze zich namelijk zowel fysiek als mentaal goed voelen. Je kan ook samen met werknemers een team gaan opstarten en in het weekend wedstrijden gaan spelen. Het is natuurlijk wel de vraag of je een team bij elkaar krijgt en het voelt daardoor wel wat meer dan een verplichting. Een abonnement waar je meerdere sporten kan proberen zorgt voor vrijheid en ook ontplooiing in je talent in sport.

Complimenten geven

Het klinkt heel simpel, maar waar werknemers vaak al blij mee zijn is dat ze waardering krijgen voor hun werk. Een compliment geven tijdens vergaderingen of presentaties zorgt ervoor dat de werknemers meer gemotiveerd raken. Zorg ervoor dat je alert bent wanneer de energie van werknemers wat wegzakt. Een energizer kan een mooie oplossing zijn om de energie weer wat terug te krijgen. Medewerkers moeten zich gewaardeerd voelen, wanneer dat namelijk het geval is dan gaan ze automatisch ook harder werken. Ze zetten net dat stapje extra en zijn bij je bedrijf betrokken.

Een band tussen de werknemers is enorm belangrijk, is het nu tijdens een sportwedstrijd kijken, zelf gaan sporten of gewoon een lekker uitje. Het zorgt ervoor dat de positiviteit binnen het bedrijf omhoog gaat.