Partnerbijdrage

Deze stijlvolle schoenen moet elke man hebben!

03-08-2022 10:36

Schoenen spelen een essentiële rol in elke outfit. Het juiste schoeisel kan je look immers snel maken of breken. Dus als je er stijlvol uit wilt zien, is het belangrijk om de juiste herenschoenen bij de hand te hebben om je outfit compleet te maken en aan te vullen. Gelukkig kunnen wij jou en je voeten in de goede richting wijzen. Van het doen van boodschappen tot het bijwonen van een formeel gala, we hebben een selectie van stijlvolle herenschoenen geselecteerd die elke man in zijn garderobe zou moeten hebben.

Leren laarzen

Het mooie van een leren laars is dat bij continu dragen de schoen een verhaal begint te vertellen. Een paar leren veterlaarzen is een musthave voor de wintergarderobe van elke man. Kies voor een enkelhoge, zwarte of donkerbruine laars en omslag je broek voor een casual, scherpere esthetiek. Je kunt je broek ook over de bovenkant van de laarzen trekken voor een meer conservatieve look. Investeer in een kwaliteitspaar en ze gaan jaren mee.

Loafers

Oorspronkelijk van Scandinavische oorsprong, heeft de loafer zich ontwikkeld tot de kleermakersstijl van de preppy-cultuur en is nu een gestroomlijnde schoenstijl. Laag en vetervrij, loafers zijn een steunpilaar van smart casual kleding en zijn een favoriete schoenstijl voor de zomermaanden. Een paar bruine loafers passen bij verschillende paletten en passen bij zowel casual als formele looks. Marine is ook een goede kleur om tinten als wit, beige en groen te complimenteren. Als je op zoek bent naar een paar loafers die bij neutrale kleuren passen, dan zal beige goed werken en een aanvulling zijn op een gebruinde huid. Mocassins voor heren zijn een soort loafers maar dan nog net wat formeler, ook deze schoenen moet elke man hebben!

Sportschoenen

Een paar comfortabele maar stijlvolle hardloopsneakers is een musthave voor elke garderobe. Hoewel hardloopsneakers zijn ontworpen om je goed te voelen, in plaats van er goed uit te zien, hebben we een paar tips voor het kiezen van het juiste paar. Kies voor veelzijdigheid een stijl met minimale branding. Heldere kleuren werken ook goed voor een statement street-look. Witte sportschoenen zien er binnen een paar weken beschadigd en gedragen uit, dus een goede schoenverzorgingsroutine moet in orde zijn.

Chukka’s

Chukka ‘s zijn de afgelopen jaren weer populair geworden, nadat ze voor het eerst populair werden in de jaren ’40. De schoen is een minimale enkelhoge laars met ronde neus en slechts twee of drie veterogen. Traditioneel met slechts twee panelen, is de stijl niet groot op versieringen. Weiger over-the-top versieringen, een paar suède chukka’s laat de textuur van de schoen zijn werk doen. Kies voor een paar bruine of crème suède chukka’s als de volgende toevoeging aan je garderobe. Deze schoenen bevinden zich aan een meer casual kant en bieden een elegant alternatief voor sneakers.

Witte lage sneakers

Als je voor een meer casual look gaat, kun je niet voorbij gaan aan een simpel paar witte lage sneakers. Terwijl we de high-top ‘sneans’ die overal door vaders werden gepopulariseerd nooit zullen goedkeuren. Witte lage topjes zijn perfect in combinatie met een zwarte jeans voor een monochrome look. Een minimalistisch paar witte sneakers is fantastisch in het uitbeelden van een casual maar nette look voor wanneer laarzen of chukka’s te veel zijn.


 
 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hugo de Jonge

Test: de schoenen van Sydney Leathers

Sneakers maken de man

Op deze schoenen ga je van de zomer lopen

Liquid Heels maken je schoenen uniek

In beeld: de typische vrouw

Dood aan de teenslipper!

Column: Het genot van nieuwe schoenen

Aanstormend talent: schoenontwerper Joyce Verhagen

Column: Op pumps hoor je te lopen

Kunstige herenschoenen

Podcasts

TPO Podcast 376 met Bert Sinterklaasboot en Sint Nicolaas Veelo

Lees verder

TPO Podcast 374 met Roderick Pride en Regenbooghoop Brussen

Lees verder