Binnenland

Zeven boa’s in één nacht mishandeld in Zoetermeer

13-08-2022 14:55

Zoetermeer
Vogeldreef, Zoetermeer. Foto: Google Streetview.

In de gemeente Zoetermeer zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeven boa’s (‘handhavers’) mishandeld door ‘een grote groep mensen’. Er is volgens de gemeente sprake van ‘ernstig geweld’.

De slachtoffers liepen gebroken bovenarm, hoofdletsel en blauwe plekken op, een persoon moest naar het ziekenhuis. Ook werd een auto van de boa’s vernield.

De politie heeft vier mensen aangehouden.

Reactie burgemeester

Het geweld ontstond toen de boa’s rond middernacht een stilstaande auto op de Vogeldreef in de wijk Seghwaert wilden controleren. De inzittenden sloegen op de vlucht waarop de boa’s de achtervolging inzetten. Nadat hij tot stilstand was gekomen werdend e boa’s aangevallen door een groep mensen.

Michel Bezuijen, burgemeester (VVD) van de gemeente Zoetermeer:

“De handhavers hebben de noodknop moeten gebruiken voor spoedassistentie van collega’s en van de politie. Dat moet voor hen een verschrikkelijke situatie zijn geweest die een grote impact op het hele team maakt. Het gebruikte geweld tegen de collega’s die er voor onze veiligheid zijn gaat alle grenzen ver over, verschrikkelijk.

“De personen die dit geweld op hun kerfstok hebben, zullen flink aangepakt worden. Geweld tegen hulpverleners is absoluut onacceptabel en ontoelaatbaar. Je blijft met je handen van onze hulpverleners af!”

 

Gebruikte bronnen:

AD
Zoetermeer.nl
Omroep West