Buitenland

Burgemeester Venetië woest op door kanaal efoil-surfende toeristen: ‘Imbecielen!’

18-08-2022 17:24

Venetië
Shutterstock.

Rome, 18 aug (Reuters) – Twee buitenlandse toeristen die op gemotoriseerde surfplanken (zogenaamde efoils) door het beroemde Canal Grande van Venetië scheurden zijn geïdentificeerd en beboet, aldus de autoriteiten van de stad.

De burgemeester van Venetië, Luigi Brugnaro, noemde de daders “imbecielen” nadat ze woensdag op de waterweg waren gefilmd en bood een restaurantdiner aan aan iedereen die hen kon identificeren.

De plaatselijke politie had niet veel tijd nodig om hen op te sporen, elk een boete van 1.500 euroop te leggen en hun surfplanken ter waarde van ongeveer 25.000 euro in beslag te nemen, aldus een verklaring van Brugnaro’s kantoor.

De beelden van de mannen die door het kanaal surften gingen viraal op sociale media en hielpen de politie om hen te identificeren, hoewel het stadsbestuur niet openbaar maakte wie ze waren.

“Dank aan iedereen voor de hulp,” tweette Brugnaro, eraan toevoegend dat de stad aangifte zou doen tegen de toeristen en de consulaten van hun landen zou informeren over hun gedrag.