Buitenland

Twee journalisten doodgeschoten op snelweg in Colombia

28-08-2022 22:00

Bogota
BOGOTA,COLUMBIA/ Truba7113 / Shutterstock.com

BOGOTA, 28 augustus (Reuters) – Twee journalisten werden doodgeschoten door onbekende aanvallers op een motorfiets, die hen aanvielen terwijl ze in een auto op een snelweg in het noorden van Colombia reden, zei de politie op zondag.

Leiner Montero, de directeur van een online radiostation, en Dilia Contreras, de directeur van een online nieuwswebsite, werden gedood in de buurt van de gemeente Fundacion in het departement Magdalena toen ze terugkwamen van patroonsfeesten in een nabijgelegen dorp.

De politiecommandant van Magdalena, Andres Serna, verklaarde dat er volgens voorlopig onderzoek een gevecht had plaatsgevonden waarbij Montero en verscheidene anderen betrokken waren.

“Na deze daad van onverdraagzaamheid besloot de journalist om samen met Dilia en een andere man in zijn auto te vertrekken, en onderweg werden ze gedood,” vertelde de officier aan verslaggevers.

“We zijn toegewijd aan de burgers van Magdalena om in de kortst mogelijke tijd deze trieste zaak op te lossen waarbij twee journalisten betrokken zijn die zeer gewaardeerd werden door hun vakbond, familie en kennissen,” voegde hij eraan toe.

Hoewel de autoriteiten zeiden dat het onduidelijk blijft of de moorden verband hielden met het beroep van de journalisten, riep de Stichting voor Persvrijheid op om de zaak snel te onderzoeken, en om tijdens het onderzoek rekening te houden met hun werk.