Partnerbijdrage

Witte muurverf binnen gebruiken om je trapgat op te frissen

02-09-2022 11:50

Wanneer je het trapgat wilt opfrissen maar ook lekker licht en fris wilt laten worden kan je hier witte muurverf voor gebruiken. Sigma heeft veel verschillende soorten verven voor verschillende doeleinden. De keus is groot maar er is altijd een verf die past bij jou verfklus.

Het trapgat schilderen

Een trapgat schilderen is heel goed voor het onderhoud maar de uitstraling is ook belangrijk. Een trap verbindt de verdiepingen samen. Het is fijn als het trapgat er netjes uitziet. Vaak is het beter om een trapgat niet te donker te verven. Een mooi licht trapgat nodigt sneller uit.

Waar moet je aan denken bij het trapgat schilderen

Een trapgat heeft meerdere onderdelen waarvan de trap een onderdeel is. Vaak ligt er op de trap vloerbedekking of is geschilderd. De muren zijn vaak gesaust of geverfd met een muurverf. Soms heb je te maken met de onderkant van de trap die nog een verdieping hoger gaat. Wanneer je alle onderdelen van het trapgat gaat schilderen heb je voor ieder onderdeel een andere verfsoort nodig. De sigma verf verleent zich hier goed voor.

Het kiezen van de kleur voor het trapgat

Een kleur kiezen voor het trapgat doe je echt niet zo even. Het is belangrijk dat er in de gaten gehouden wordt dat de woonstijl van de beide verdiepingen mee tellen. Wanneer er gekozen wordt voor een donkere kleur kan het zijn dat het trapgat een donker gat wordt. Het is wel een idee om onderdelen in het trapgat een donkere kleur te geven. Zo kan je de trapleuning een donkere kleur geven zodat het als blikvanger dient. Een mooie muurverf kan sigma sigmacryl universal matt zijn.

Uitdagingen bij het schilderen van het trapgat

Bij het trapgat verven zijn er vaak uitdagingen. Deze uitdagingen kunnen zijn: dat er aansluitende onderdelen zijn, de trap met vloerbedekking bekleed is of dat je niet goed bovenin het trapgat kan komen. Enkele tips om het schilderen van het trapgat te laten lukken:

  • Het trapgat in delen verven: Over het algemeen zijn de delen in het trapgat aansluitend. Zorg ervoor dat je ze deel voor deel gaat verven. Wanneer het deel droog is wat je geverfd hebt begin je pas aan het volgende deel. Begin ook altijd met de muur en daarna de trap, leuning en het plafond.
  • Vloerbedekking op trap en schilderen: Het is een echte uitdaging om het trapgat te schilderen wanneer er vloerbedekking op de trap ligt. Wanneer je gaat schilderen kan je niet voorkomen dat er verf in de vloerbedekking komt. Het is heel erg belangrijk om het goed af te plakken en wanneer je schildert dit met een lange liniaal of een lijmkam te doen. De liniaal of lijmkam moet wel goed schoon zijn.
  • Het trapgat schilderen tot bovenin: Om echt boven in het trapgat te kunnen is een ladder, steiger of keukentrap te gebruiken. Het kan natuurlijk ook, als de afstand tot bovenin niet te groot is, dat je een krukje op een tree zet.