Buitenland

CFO Bed Bath & Beyond dood na waarschijnlijke sprong van 18e verdieping, New York

04-09-2022 19:58

'Jenga Tower', New York.
'Jenga Tower', New York. Pixabay.

4 september (Reuters) – De financieel directeur (CFO) van Bed Bath & Beyond Inc. is vrijdagmiddag om het leven gekomen na een val van de Tribeca-wolkenkrabber in New York die bekend staat als de ‘Jenga-toren’, zei de politie, enkele dagen nadat een rechter hem er van beschuldigde betrokken te zijn geweest  bij een “pump and dump” aandelentransacties.

Gustavo Arnal, 52, trad in dienst bij Bed Bath & Beyond in 2020. Hij werkte eerder als CFO voor het cosmeticamerk Avon in Londen en werkte 20 jaar voor Procter & Gamble, volgens zijn LinkedIn-profiel.

Volgens New York Post en Daily Mail gaat het om zelfmoord en is Arnal uit een raam op de 18e verdieping gesprongen.

Op vrijdag om 12:30 ET (1630 GMT), reageerde de politie op een 911-telefoontje en vond een 52-jarige man dood in de buurt van het gebouw. De man leek verwondingen te hebben opgelopen door een val. De politie identificeerde de man als Gustavo Arnal.

De politie gaf geen verdere details over de omstandigheden die leidden tot Arnal’s dood en zei dat de New York City Medical Examiner’s Office de doodsoorzaak zou bepalen. Bed Bath and Beyond bevestigde zijn dood in een persverklaring op zondag, maar gaf geen details.

Arnal verkocht 55.013 aandelen in Bed Bath & Beyond in meerdere transacties op 16-17 augustus, berekeningen van Reuters toonden aan op basis van SEC-filings. De verkopen bedroegen ongeveer $ 1,4 miljoen, en Arnal had nog bijna 255.400 aandelen over.

Op 23 augustus werden het bedrijf, Arnal en grootaandeelhouder Ryan Cohen aangeklaagd wegens beschuldigingen van het kunstmatig opdrijven van de aandelenkoers van het bedrijf in een “pump and dump“-actie, waarbij Arnal zijn aandelen na die actie tegen een hogere prijs zou hebben verkocht.

De collectieve rechtszaak, waarin Arnal als een van de gedaagden werd genoemd, werd aangespannen door een groep aandeelhouders die beweerden ongeveer 1,2 miljard dollar te hebben verloren.

In de aanklacht bij de U.S. District Court for the District of Columbia werd aangevoerd dat Arnal “ermee instemde om alle verkopen met voorkennis door functionarissen en bestuurders van BBBY te reguleren om ervoor te zorgen dat de markt niet zou worden overspoeld met een groot aantal BBBY-aandelen op een bepaald moment”.

In de rechtszaak wordt ook beweerd dat hij materieel misleidende verklaringen heeft afgegeven aan investeerders.

Het bedrijf heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar op de rechtszaak.

De dood van de CFO werd eerder gemeld door de New York Post, terwijl de rechtszaak als eerste werd gemeld door de Daily Mail.

De big-box keten – ooit beschouwd als een zogenaamde “category killer” in huis- en bad-goederen – heeft zijn fortuin zien wankelen na een poging om meer van zijn eigen merk, of private-label goederen te verkopen.

Vorige week zei Bed Bath & Beyond dat het 150 winkels zou sluiten, banen zou schrappen en zijn merchandisingstrategie zou herzien in een poging om zijn verlieslatende business om te keren.

Bed Bath & Beyond voorspelde een groter dan verwachte daling met 26% van de verkoop op hetzelfde niveau voor het tweede kwartaal en zei dat het zijn buybuy baby-activiteiten zou behouden, die het te koop had gezet.