Buitenland

Eén verdachte steekpartij Canada dood aangetroffen, politie zet klopjacht voort

06-09-2022 08:52

Lloyd Carr/Shutterstock

De Canadese politie zoekt nog naar de laatst overgebleven verdachte van de dodelijke reeks steekpartijen op het land van de James Smith Cree Nation afgelopen zondag. Twee broers vielen op verschillende locaties mensen aan met messen. 10 mensen werden hierbij gedood, en nog eens 18 raakten gewond. Eén van de twee broers, de 31-jarige Damien Sanderson, is inmiddels dood aangetroffen op een grasveld. De 30-jarige Myles Sanderson is nog voortvluchtig, en naar hem is de politie met honderden agenten op zoek.

Myles Sanderson was een bekende van justitie, en werd sinds mei al gezocht nadat hij niet meer verscheen bij zijn reclasseringsambtenaar. Hij had een straf uitgezeten voor een overval, bedreigingen en geweld. Myles zou verwondingen op kunnen hebben gelopen tijdens de steekpartijen en de vlucht, en de politie waarschuwt het publiek dat hij misschien medische hulp zoekt. Damien Sanderson werd aangetroffen met verwondingen die hij niet zelf leek te hebben toegebracht.

De politie van de provincie Saskatchewan gelooft volgens ctvnews dat sommige slachtoffers bewust waren uitgekozen, en dat anderen willekeurig waren. De politie telt 13 verschillende locaties waar steekpartijen plaatsvonden op het terrein van de James Smith Cree Nation en het nabijgelegen dorp Weldon.