Buitenland

Tenminste 39 doden bij ongevallen met bus in China en Costa Rica

18-09-2022 12:54

Guizhou, China
Guizhou, China. Shutterstock.

BEIJING, 18 september (Reuters) – Bij een busongeluk zijn 27 mensen omgekomen en nog eens 20 gewond geraakt toen het voertuig over de kop sloeg op een snelweg in de bergachtige provincie Guizhou in het zuidwesten van China, aldus de plaatselijke politie in een verklaring op zondag.

Het ongeval vond plaats in de vroege uren van zondagochtend in de provincie Sandu, ongeveer 170 km ten zuidoosten van de provinciehoofdstad Guiyang, aldus de politie.

De bus vervoerde 47 mensen en de 20 gewonden werden zondag behandeld, voegde de politie eraan toe.

Het zou gaan om een officiële COVID-transportbus van de regering en de passagiers werden om COVID-redenen vervoerd, meldden lokale media zondag.

In Costa Rica zijn bij een busongeluk als gevolg van hevige regenval zaterdagavond ten minste negen doden gevallen, aldus ambtenaren.

Zware regens in het hele land veroorzaakten een aardverschuiving op de Cambronero-route, in het westen van het land op 70 km van de hoofdstad San José, op weg naar de kust van de Stille Oceaan.

Brandweerlieden en het Rode Kruis van het land meldden ten minste zes bevestigde doden. De autoriteiten waren op zoek naar vermisten, die volgens het presidentschap minstens 30 mensen zouden tellen.

Honderden gezinnen moesten worden geëvacueerd vanwege de ernstige schade die door de zware regenval was veroorzaakt, voegde de verklaring eraan toe.

“Deze situatie, waarin veel gezinnen hun bezittingen verliezen, is echt triest en zorgwekkend”, zei president Rodrigo Chaves van Costa Rica.

 

Aanpassingen: vierde alinea toegevoegd om 12:44 uur, dodental Costa Rica aangepast van zes naar negen, totaal aantal doden in kop aangepast van 33 naar 36 om 20:30 uur,