Buitenland

Brandweermannen redden 13-jaar oude blinde hond uit gat op bouwplaats, Californië

21-09-2022 13:23

Cesar
Cesar. Screenshot KABC-TV.

PASADENA, Californië (AP) – Brandweerlieden hebben een 13-jarige blinde hond gered die in een gat viel op een bouwplaats in Californië.

Volgens KABC-TV woont de hond, Cesar genaamd, met zijn baasje naast de bouwplaats in Pasadena. De hond liep blijkbaar op de bouwplaats, zei Cesar’s eigenaar Mary, die haar achternaam niet wilde geven.

Cesar viel toen in het gat, dat ongeveer 4,5 meter diep en 0,91 meter breed was, rond 19.00 uur dinsdag.

Mary werd gealarmeerd door het geblaf van haar andere hond. Cesar reageerde en ze kon horen dat hij niet meer in haar eigen tuin was. Een Pasadena zoek- en reddingsteam was snel ter plaatse.

Pasadena Fire Chief Chad Augustin zei dat reddingen in besloten ruimtes unieke uitdagingen vormen voor brandweerlieden. “Er zijn veel stappen die we moeten nemen om het zo veilig mogelijk te maken. Niet alleen voor de hond, maar ook voor onze redders,” zei Augustin.

Het team maakte een reeks touwen en katrollen vast om een teamlid in het gat te laten zakken. Het kostte het teamlid ongeveer 12 minuten om de hond te bereiken, hem in een harnas te zetten en hem terug naar de oppervlakte te brengen.

Cesar leek gezond en ongedeerd nadat hij uit het gat was gehaald. Hij schudde een zware laag bouwvuil en stof af en werd ter plaatse herenigd met zijn baasje.