Binnenland

Extra politie bij gevangenis Vught, was sprake van verdachte situatie

13-10-2022 15:06

Aerovista Luchtfotografie/Shutterstock

Door: Jan Omvlee, TPO- Update: de blokkades zijn inmiddels opgeheven. Er is geen sprake meer van een dreiging of verdachte situatie.

Omroep Brabant schrijft dat er vanmiddag extra politie op de been was rond de gevangenis in Vught. Volgens een politiewoordvoerder was dit vanwege een melding van een verdachte situatie rond de Penitentiaire Inrichting.

In de extra beveiligde afdeling van het gevangeniscomplex zitten verschillende zware criminelen opgesloten, waaronder Ridouan Taghi en Willem Holleeder, in de Extra Beveiligde Inrichting. Deze gevangen krijgen een minimale mate van vrijheid, omdat het risico op ontsnappen zo wordt beperkt.

Het gebied rond de inrichting was afgezet, en er is veel extra politie aanwezig. Politiehelikopters vliegen rondjes boven het complex, en er staan arrestatieteams opgesteld bij de toegangswegen. Mensen die in de omgeving lopen, fietsen of rijden werden gecontroleerd.

In juni werd al besloten dat het luchtruim boven de gevangenis een halfjaar dicht zou gaan. Laagvliegend burgerluchtverkeer in een straal van 3,7 kilometer rond de Extra Beveiligde Inrichting is verboden. Er waren zorgen over een mogelijke vluchtpoging, het inwinnen van inlichtingen, of het afleveren van goederen via de lucht.