Buitenland

Kanye West wil ook een mediaplatform, koopt Parler

17-10-2022 16:58

T. Schneider/Shutterstock

Door: Jan Omvlee, TPO- Rapper, producer, en voormalig presidentskandidaat Kanye West, of ”Ye” zoals hij nu genoemd dient te worden, heeft de afgelopen weken flink wat onrust veroorzaakt in de VS. Begin oktober verscheen hij in een ”White Lives Matter”-shirt, samen met de conservatieve opiniemaker Candace Owens. De twee waren samen bij de ”Paris Fashion Week.” Daarnaast maakte hij op Twitter en daarbuiten een reeks statemens over Joden, die hem beschuldigingen van antisemitisme opleverden.

Een andere rapper, Diddy Combs, had een appgesprek met Ye waarin deze claimde dat Combs door de Joden werd gecontroleerd. In een interview met Tucker Carlson zei Ye dat de Joodse schoonzoon van Donald Trump, Jared Kushner, financieel gewin zou hebben willen halen uit het onderhandelen van verdragen tussen Israƫl en andere landen. Ye kreeg een tijdelijke ban op Twitter. Toen deze op 8 oktober werd teruggedraaid, ging hij gewoon door.

Nu blijkt dat Ye van plan is om Parler te kopen. Dit bedrijf is opgezet als een alternatief voor Twitter waarop conservatieve stemmen hun mening kunnen uiten zonder van het platform gegooid te worden. Parler werd in 2018 gelanceerd, en zou nu ongeveer 20 miljoen gebruikers hebben. Twitter heeft er volgens eigen cijfers nog altijd 10 keer zoveel. Ye heeft in een statement gezegd dat ”we ervoor moeten zorgen dat we het recht hebben om ons vrij uit te drukken.”

Het moederbedrijf van Parler, Parlement Technologies, zegt te verwachten dat de deal tegen het eind van dit jaar rond zal zijn. Hoeveel geld ermee gemoeid is werd niet gezegd.