Binnenland

Politie bevestigt lichamen Hebe en Sanne te gebben gevonden, auto lag in het water

20-10-2022 08:33

VanderWolf Images/Shutterstock

Door: Jan Omvlee, TPO- De politie in Oost-Brabant heeft vannacht de lichamen van de 10-jarige Hebe en haar 26-jarige begeleidster Sanne gevonden. Inmiddels heeft een woordvoerder dit bevestigd. De twee zijn waarschijnlijk in het water beland door een ongeluk. De politie zegt tegen Omroep Brabant geen indicatie te hebben van een misdrijf. Er wordt nog onderzoek gedaan in de omgeving, onder andere met drones. Het onderzoek was vannacht in het donker moeilijk uit te voeren, maar gaat vandaag verder.

De auto waarin ze zaten lag onder water, en werd gisteravond gevonden door een politiehelikopter nadat een politieagent bandensporen zag bij knooppunt Empel (A59/A2) in Den Bosch, aldus de Telegraaf. De snelweg A59 van Waalwijk richting Den Bosch moest worden afgezet om onderzoek te kunnen doen.

Volgens de NOS werden de lichamen iets na 01.00 uur vannacht geborgen, waarna de auto uit het water is gehaald. De politie onderzoekt nu hoe de auto in het water kon belanden, en doorzoekt hiervoor de omgeving voor sporen. De politie zegt alle scenario’s open te houden.

Vlak na het vinden van de auto kwamen op de vluchtstrook van de snelweg toeschouwers bijeen. Volgens lokale media heerste er een sfeer van verdriet en verslagenheid. Er werd al twee dagen met man en macht naar Hebe en Sanne gezocht, nadat de twee maandag niet terug waren gekomen van Hebes dagbesteding in Raamsdonksveer.