Partnerbijdrage

Het minen van Bitcoins

24-10-2022 15:42

Er zijn twee manieren waarop je Bitcoins kunt krijgen. Het is mogelijk om deze zelf te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze te minen. Het minen van Bitcoin is niet letterlijk dat je met een pikhouweel Bitcoins kunt minen. Je kunt dit beter zien als het versleutelen van transacties waar je een soort beloning voor krijgt. Echter is het soms lastig om te weten hoe dit precies werkt. Daarom gaan we in dit artikel kijken hoe het minen van Bitcoins precies werkt.

Hoe werkt het minen van Bitcoins?

Bitcoins minen is iets wat tegenwoordig veel gedaan wordt. Alle transacties die met de Bitcoin gedaan worden, vinden plaats op de blockchain. De blockchain is een soort keten met alle transacties van de Bitcoin erop. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe moet je Bitcoins minen. Dit kan gedaan worden door het gebruiken van een programma op je computer. Door verschillende transacties te verifiëren en versleutelen kunnen deze in een soort block gevormd worden. Als een block van meerdere transacties compleet is, kan je computer Bitcoin genereren door de transactie te bevestigen en vast te leggen. Het is een slimme manier om veilig transacties te kunnen doen. Dit is de makkelijkste cryptocurrency minen uitleg.

Is crypto minen illegaal?

De meeste mensen die bezig zijn met crypto zijn bezig met het handelen in crypto. Dit heeft ermee te maken dat veel mensen vragen hebben bij het minen van crypto. Daarom krijg je vaak de vraag is Bitcoin mining legaal? Het antwoord op deze vraag is erg simpel. Dit komt omdat het gewoon legaal is om crypto te minen.

Het minen van crypto is echter een manier van crypto krijgen die een stuk minder toegankelijk is. Dit heeft ermee te maken dat je een sterke computer nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan met crypto minen. Het is soms maar de vraag of je hier veel crypto mee kunt krijgen. Dit komt omdat het soms lastig kan zijn om hier veel crypto mee binnen te halen. Het is vooral lastig omdat er veel grote spelers zijn waardoor je weinig kans krijgt.

Hoe begin je met Bitcoins minen?

Wil je zelf een Bitcoin maken? Dit kan erg lastig zijn om te doen. Dit komt omdat het een soort race tegen anderen wordt. Crypto minen wordt namelijk gedaan door de allerbeste nieuwe supercomputers. Hierdoor heb je eigenlijk nauwelijks een kans om hier wat crypto uit op te halen. Op het moment dat je met je laptop of computer zelf crypto minen wilt, heb je eigenlijk ook deze apparatuur nodig. Dit kun je voor 500 tot 5000 euro kopen.

Om ook een beetje te kunnen verdienen hiermee is het vaak nodig om tientallen van deze supercomputers te hebben. Ook heb je het nadeel dat je hier veel stroom aan kwijt bent. Bitcoin mining apparatuur heeft namelijk veel stroom nodig om goed te kunnen werken. Daarom is dit geen goede optie als je niet goedkoop stroom kunt krijgen.