Binnenland

Ouders Sanne vragen mensen om niets te doneren aan ongecoördineerde inzamelacties

24-10-2022 14:40

Sanne Hebe
Links Sanne, rechts Hebe.

Door: Jan Omvlee, TPO- De ouders van de 26-jarige Sanne, die samen met de 10-jarige Hebe om het leven kwam bij een auto-ongeluk, zeggen niets te hebben afgesproken met organisatoren van inzamelingsacties. RTL Nieuws bericht dat er in de afgelopen dagen meerdere acties zijn opgestart, waarbij weldoeners wordt gevraagd om geld te doneren voor de nabestaanden. Dit geld zou naar de familie van Sanne gaan, maar die zegt nergens van op de hoogte te zijn.

Het is dus niet duidelijk of de organisatoren van de acties daadwerkelijk van plan zijn om het geld voor het zelfverklaarde doel in te zetten. De ouders van Sanne roepen dan ook op om geen geld aan de acties te geven.

Een inzamelingsactie voor Hebe haalde de afgelopen dagen al bijna 50.000 euro op voor de begrafenis van het meisje. Haar familie zei in een verklaring dankbaar te zijn voor de donaties, reacties en steunbetuigingen. Dit geld lijkt wel goed terecht te komen.

In het geval van de familie van Sanne zeggen sommige inzamelingsacties dat de ouders toestemming hebben gegeven, of zelf verantwoordelijk zijn voor de actie. Hier is echter niets van waar, en het risico bestaat dat de initiatiefnemers het inzamelen vooral voor zichzelf doen. Eén organisator zou toegezegd hebben om de donaties terug te storten, al is nog onbekend of dit daadwerkelijk is gedaan.