Buitenland

Italiaanse belastingdienst onderzoekt winst Pfizer

27-10-2022 12:38

Nicolas Economou/Shutterstock

MILAAN, 27 oktober (Reuters) – De belastingdienst van Italië onderzoekt de winsten die de lokale eenheid van Pfizer Inc, Pfizer Italia srl, rapporteert, aldus twee bronnen met kennis van zaken aan Reuters op donderdag.

“De Italiaanse belastingdienst controleert en onderzoekt regelmatig de door Pfizer betaalde belastingen en Pfizer werkt mee aan deze controles en onderzoeken”, aldus het Amerikaanse farmaceutische bedrijf.

“Pfizer voldoet aan de wetten en verplichtingen aan de Italiaanse belastingdienst”, voegde het toe in een gemailde verklaring.

De Italiaanse financiële politie en belastingdienst gaven geen commentaar.

De controles door de financiële politie in Rome zijn een administratieve controle en geen strafrechtelijk onderzoek en Pfizer is nog niet op de hoogte gesteld van de bevindingen, aldus de twee bronnen.

Aan het eind van het proces moet de politie volgens de Italiaanse wet het resultaat melden aan het betrokken bedrijf en de staatsbelastingdienst, die dan een zogenaamde akte van aanvaarding van de aanslag en de betaling van het verschuldigde bedrag opstelt.