Weten & Tech

Twitter gaat mogelijk geld vragen voor het blauwe verificatievinkje, aldus Elon Musk

31-10-2022 09:42

Elon Musk
KLYONA / Shutterstock.com. Bewerkt door TPO

30 okt (Reuters) – Twitter gaat zijn gebruikersverificatieproces herzien, zei Elon Musk zondag in een tweet, enkele dagen nadat hij een van ‘s werelds meest invloedrijke sociale mediaplatforms had overgenomen.

“Hele verificatieproces wordt op dit moment herzien”, zei Musk in zijn tweet zonder meer details te geven.

Twitter overweegt geld te vragen voor het felbegeerde blauwe vinkje dat de identiteit van de accounthouder verifieert, meldde technologienieuwsbrief Platformer zondag, onder verwijzing naar twee mensen die bekend zijn met de zaak.

Gebruikers zouden zich voor 4,99 dollar per maand moeten abonneren op Twitter Blue of hun “geverifieerde” badges verliezen als het project doorgaat, aldus het rapport.

De CEO van Tesla Inc heeft nog geen definitieve beslissing genomen en het project kan nog steeds worden geschrapt, maar volgens Platformer is het waarschijnlijk dat verificatie een onderdeel wordt van Twitter Blue.

Los daarvan meldde The Verge zondag dat Twitter de abonnementsprijs voor Twitter Blue, dat ook gebruikers verifieert, gaat verhogen van 4,99 dollar per maand naar 19,99 dollar per maand, waarbij ze interne correspondentie aanhaalden die door hen is ingezien.

Twitter Blue werd in juni vorig jaar gelanceerd als de eerste abonnementsdienst van het platform, die “exclusieve toegang tot premium functies” biedt op basis van een maandelijks abonnement, waaronder een optie om tweets te bewerken.

De functie om tweets te bewerken werd eerder deze maand ook beschikbaar gemaakt nadat Musk in april een Twitter-poll lanceerde waarin hij zijn miljoenen volgers vroeg of ze een edit-knop wilden. Meer dan 70% had ja gezegd.

Musk heeft ook gevraagd dat uitgelogde gebruikers die de site van Twitter bezoeken worden omgeleid naar de Explore-pagina die trending tweets toont, volgens een apart Verge-rapport op zondag waarin medewerkers worden aangehaald die bekend waren met de zaak.