Buitenland

President Joe Biden: ‘Elon Musk heeft een bedrijf gekocht dat leugens verspreidt’

05-11-2022 09:26

Elon Musk
KLYONA / Shutterstock.com. Bewerkt door TPO

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag gezegd dat Elon Musk met Twitter een socialemediaplatform heeft gekocht dat leugens over de wereld verspreidt.

Twitter ontsloeg vrijdag de helft van zijn personeel, maar zei dat de bezuinigingen kleiner waren in het team dat verantwoordelijk is voor het voorkomen van de verspreiding van desinformatie, omdat adverteerders hun uitgaven terugtrokken vanwege zorgen over de moderatie van de inhoud.

Biden zei tijdens een fundraiser: “En waar maken we ons nu allemaal zorgen over: Elon Musk koopt een bedrijf dat leugens over de hele wereld verspreidt. Er is geen redactie meer in Amerika. Er zijn geen redacteuren. Hoe kunnen we verwachten dat kinderen begrijpen wat er op het spel staat?”

Witte Huis-perssecretaris Karine Jean-Pierre vertelde verslaggevers eerder dat Biden duidelijk was geweest over de noodzaak om haatzaaien en verkeerde informatie te verminderen.

“Dat geloof strekt zich uit tot Twitter, het strekt zich uit tot Facebook en alle andere sociale media platforms waar gebruikers verkeerde informatie kunnen verspreiden,” zei ze.

Musk heeft beloofd het vrije woord te herstellen en te voorkomen dat Twitter afglijdt naar een ‘hel’. Maar grote adverteerders hebben maandenlang hun bezorgdheid geuit over zijn overname.