Partnerbijdrage

Alles wat je moet weten over de overstapmaand december

08-11-2022 12:28

Elke maand december is het weer zo ver: je kan overstappen naar een andere zorgverzekering. Dit is niet verplicht, maar het kan wel wenselijk zijn. Zo kan het overstappen naar een andere verzekeraar voordelen met zich meebrengen. Wil je weten hoe je bepaalt of je een andere zorgverzekeraar nodig hebt, lees dan dit artikel.

Kijk naar jouw huidige zorgverzekering

In november krijg je van jouw huidige verzekeraar een overzicht met de polisvoorwaarden voor de zorgverzekering 2023. Hierin staat wat er wel en niet wordt verzekerd binnen jouw verzekering. Een verzekeraar is vrij om dit elk jaar aan te passen.Misschien verandert er ook iets in jouw eigen situatie. Wellicht heb je volgend jaar een bepaalde behandeling nodig die mogelijk vergoed wordt. Het is dan goed om te kijken naar de polisvoorwaarden van het nieuwe jaar.

Zo kom je erachter of jouw zorgverzekeraar deze behandeling gaat vergoeden. Is dit niet het geval en gaat het jou veel kosten om de behandeling zelf te betalen, dan is het goed om naar andere verzekeringen te kijken. Hier kunnen de polisvoorwaarden namelijk anders zijn. Verandert er voor jou niets volgend jaar, ook dan is het goed om de nieuwe polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering door te lopen. Door het aanpassen van de polisvoorwaarden kan jouw verzekering er namelijk anders uit gaan zien. Wellicht worden bepaalde producten of behandelingen volgend jaar niet meer vergoed, terwijl ze dat dit jaar nog wel waren.

Bedenk welke zorgkosten volgend jaar aannemelijk zijn

Je weet natuurlijk nooit precies wat er volgend jaar op je pad gaat komen. Toch kan je misschien wel een schatting maken van wat voor zorgkosten je volgend jaar gaat moeten maken. Wellicht speelt een oude blessure of een kwaaltje weer op. Of misschien weet je nu al dat je een operatie moet ondergaan, waar ook nazorg van belang is. Kijk in dat geval goed wat er volgend jaar bij je huidige verzekering vergoed gaat worden. Vallen jouw zorgkosten niet (meer) onder jouw verzekering, dan kan je overwegen om over te stappen.

Vergelijk zorgverzekering A met zorgverzekering B

Heb je besloten om over te stappen, maak dan een weloverwogen keuze. Uiteraard wil je naar een verzekering gaan die zo veel mogelijk vergoed van wat jij nodig hebt. Deze informatie kan je online vinden. Vergelijk de zorgverzekering die je op dit moment hebt met een andere zorgverzekering. Dit kan via verschillende websites. Zo zie je precies wat de overeenkomsten zijn, maar ook hoe de twee zorgverzekeringen van elkaar verschillen.