Buitenland

Agent in Brussel doodgestoken door ‘Allah Akbar’ roepende man, andere agent gewond

10-11-2022 21:13

Mes
Shutterstock.

Bert Brussen, TPO – In Brussel is donderdagavond een politieagent doodgestoken. Een tweede agent raakte zwaargewond, melden Belgische media. De dader is neergeschoten door de politie. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij overleed. Het zou gaan om een illegaal in België verblijvende man die zijn daad eerder op donderdag had aangekondigd bij een politiebureau.

Omdat de dader volgens meerdere bronnen ‘Allah akbar’ riep, en hij zijn daad had aangekondigd, onderzoekt de politie of de dader een terroristisch motief had.

De agenten werden neergestoken tijdens een patrouille in de Aarschotstraat rond 19:30 uur.

Eén van de agenten werd geraakt in zijn hals. Hij overleed aan zijn verwondingen. Het gaat om een man tussen de 25 en 30 jaar oud.

Ook de andere agent raakte gewond door messteken. Hij ligt in onbekende toestand op de intensive care van het ziekenhuis.

Een andere poltiepatrouille kon de dader neerschieten. Hij werd geraakt in zijn been en in zijn buik. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens het Belgische Het Laatste Nieuws had de dader zijn daad van te voren aangekondigd. De man was naar het politiebureau van Eevere gegaan om te melden dat hij agenten wilde vermoorden. Nadat hij was verhoord werd hij weer vrijgelaten.