Buitenland

Elon Musk stuurt zijn eerste email aan werknemers: ‘Thuis werken niet meer toegestaan’

10-11-2022 11:51

Elon Musk
KLYONA / Shutterstock.com. Bewerkt door TPO

10 november (Reuters) – Elon Musk heeft in zijn eerste e-mail aan Twitter-medewerkers gezegd dat werken op afstand niet langer is toegestaan en dat ze minstens 40 uur per week op kantoor worden verwacht, meldde Bloomberg News donderdag.

Musk, die slechts twee weken geleden zijn deal van 44 miljard dollar voor het populaire sociale mediaplatform afrondde, heeft de helft van het personeel en verschillende topmanagers ontslagen en een reeks acties aangekondigd, waaronder het in rekening brengen van 8 dollar voor het Twitter Blue-abonnement.

Musk vertelde zijn werknemers ook dat hij wil dat abonnementen de helft van Twitter’s inkomsten gaan uitmaken, aldus het rapport, waarin de e-mail wordt geciteerd.

Het bedrijf reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar.

Toen Twitter in maart kantoren heropende, had het gezegd dat werknemers nog steeds thuis konden werken als ze dat wilden.

De stap van Musk weerspiegelt het beleid bij zijn andere bedrijven, SpaceX en Tesla Inc, waar hij werknemers opdroeg om minstens 40 uur per week op kantoor te werken, of te vertrekken.

Aanpassingen: oorspronkelijke artikel vervangen voor uitgebreider artikel, 13:40 uur.