Binnenland

Consumentenbond sleept KLM voor de rechter

11-11-2022 11:31

KLM
Peter Gudella / Shutterstock.com

Door: Jan Omvlee, TPO- Consumentenbond stapt naar de rechter om KLM te dwingen tot het terugbetalen van de vliegtickets voor gedupeerde reizigers. De reizigers zitten al een tijd te wachten op het geld nadat KLM hun vluchten annuleerde. De luchtvaartmaatschappij heeft de te betalen bedragen echter al eens uitgekeerd, maar aan de reisbureaus. Het reisbureau ontving de bedragen, en had die vervolgens door moeten betalen.

In het geval van het reisbureau D-reizen zorgt dat nu voor problemen. Tijdens de coronacrisis kwam D-reizen in zeer zwaar weer, en is het bedrijf failliet gegaan. Hierdoor zijn de tickets nog niet terugbetaald aan de reizigers. De KLM wil vervolgens geen tweede keer met hetzelfde geld over de brug komen, en stelt dat het al heeft betaald. Het zou om gemiddeld 800 euro per gedupeerde reiziger gaan.

Volgens de Consumentenbond is de KLM aansprakelijk, en moet het bedrijf alsnog over de brug komen met het geld voor de gedupeerden. De KLM heeft een officiƫle dagvaarding ontvangen voor de zaak. De luchtvaartmaatschappij heeft al aan de bond laten weten dat ze in verweer gaan.