Partnerbijdrage

Wat zijn momenteel de favorieten op het WK 2022?

24-11-2022 17:36

Voordat het toernooi begon, was Argentinië misschien wel de grootste favoriet om de wereldbeker te winnen. Nu het Zuid-Amerikaanse land de eerste wedstrijd in de groepsfase gespeeld heeft, is deze voorspelling ineens een stuk minder populair. Dit komt puur doordat Argentinië zeer verrassend van Saudi-Arabië verloor. Alhoewel Lionel Messi zijn land nog wel op een 1-0 voorsprong zette uit een penalty, wist Saudi-Arabië de tussenstand om te draaien door goals van Saleh Alshehri en Salem Adawsari. Als je wilt wedden op WK 2022 kan het echter alsnog een goed idee zijn om in te zetten op de titelwinst voor Argentinië.

Het land van Lionel Messi en consorten mag immers nog steeds beschouwd worden als een van de favorieten voor de eindzege. Argentinië is volgens de bookmakers echter niet meer de grootste favoriet, het is inmiddels juist eerder een underdog. Brazilië daarentegen wordt juist gezien las de nummer 1 kandidaat om de wereldbeker mee naar huis te nemen. Natuurlijk staat dit land direct ook bekend als een land dat op het WK vaak verrassend verliest van landen waar het eigenlijk niet mag van verliezen. Het is dus risicovol om geld in te zetten op Brazilië, maar dat is gokken uiteraard altijd!

Andere landen naast Argentinië en Brazilië die volgens de bookmakers ook veel kans maken op het winnen van het WK in Qatar zijn onder meer Frankrijk, Engeland en Spanje. Frankrijk kende in de eerste wedstrijd weinig moeite, het versloeg Australië met 4-1, al kwam het wel op achterstand door een goal van oud-Spartaan Craig Goodwin. Vervolgens draaide het de achterstand eenvoudig om door twee goals van Olivier Giroud, terwijl ook Adrien Rabiot en Kylian Mbappé een doelpuntje mee pikten. Op het moment van schrijven moet Spanje hun eerste wedstrijd nog spelen, maar Engeland deed dit eerder al. Het maakte geen fout en zette Iran gemakkelijk aan de kant met een 6-2 overwinning.

Nederland wordt door de bookmakers niet gezien als een favoriet voor de WK-zege. We wonnen het belangrijkste voetbaltoernooi voor landen natuurlijk nog nooit en het zou een verrassing zijn als we dit in 2022 wel deden. Tegen Senegal wonnen we in een lastige wedstrijd met 2-0 door goals van Cody Gakpo en Davy Klaassen, maar debutant Andries Noppert moest ons regelmatig op de been houden met belangrijke reddingen. Onder meer daardoor vinden de bookmakers ons geen grote favoriet voor het winnen van het WK in Qatar.