Bladen

Belgische autoriteiten doen huiszoekingen bij DPG Media

29-11-2022 14:40

Hoofdkantoor van DPG Media in Antwerpen. Chedko/Shutterstock

Door: Jan Omvlee, TPO- Maandag zijn er bij verschillende Belgische mediabedrijven huiszoekingen geweest, waaronder op het Antwerpse hoofdkantoor van DPG Media. De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) zou vermoedens hebben dat er sprake is van illegale afspraken tussen verschillende mediabedrijven. Het zou gaan om de aanbestedingsprocedure voor de bezorging van kranten en tijdschriften.

DPG Media, kort voor De Pers Groep, is het grootste mediahuis van België en Nederland. In Nederland heeft het onder andere de Volkskrant, AD, Trouw en Het Parool uit. Het mediabedrijf is ook actief op tv, de radio, en in de tijdschriften.

Op het moment heeft DPG Media een contract met het Belgische Bpost voor de bezorging in België. De topman van Bpost moest afgelopen oktober al terugtreden, nadat uit intern onderzoek was gebleken dat er binnen het bedrijf mogelijk de wet was overtreden. Dit bedrijf kwam hierdoor eerder al in het vizier bij de BMA. Bij Bpost zijn maandag echter geen invallen gedaan.

De huiszoekingen zijn een eerste stap in het onderzoek, waarvan de BMA nog niet kan zeggen hoelang het zal duren. Naar NRC toe kon de BMA ook niets zeggen over de andere bedrijven die verdacht worden van mogelijk corrupt handelen. Daar is de zaak nog te gevoelig voor. DPG Media zegt mee te zullen werken met het onderzoek.