Binnenland

Politie-ultimatum Staphorstrellen loopt af: Beelden komen in Opsporing Verzocht

29-11-2022 13:40

Jan van der Wolf/Shutterstock

Door: Jan Omvlee, TPO- Het programma Opsporing Verzocht toont vanavond beelden waarop vier mannen te zien zijn die worden gezocht in verband met de Sinterklaasrel in Staphorst. Een groep van ongeveer 80 jongeren hield een kolonne demonstranten van Kick Out Zwarte Piet tegen, die had willen demonstreren tijdens de Sinterklaasintocht. Opsporing Verzocht zal vanavond om 20:34 op NPO 2 te zien zijn.

De vier mannen die de politie nu zoekt, zullen herkenbaar in beeld komen tijdens de uitzending. Onherkenbaar gemaakte versies van de beelden waren eerder te zien in het Overijsselse programma Onder de Loep. De mannen hadden een ultimatum gekregen om zich bij de politie te melden. Dat ultimatum liep vanochtend om 09:00 uur af, nadat niemand zich bij de politie had gemeld.

Bij de komst van de KOZP-demonstranten op 19 november werden de toegangswegen bij Staphorst geblokkeerd. Er werd met stenen en eieren gegooid naar de demonstranten, en spullen voor de demonstratie werden uit hun auto’s getrokken. Bij de demonstranten bevonden zich ook waarnemers van Amnesty International. De politie stelde een onderzoek in, en zegt dat het eigen optreden werd gehinderd door trekkers. Ook zouden er kraaienpoten op de weg zijn gelegd, om verkeer tegen te houden.