Buitenland

Alex Jones vraagt faillissement aan

02-12-2022 15:05

Alex Jones
Alex Jones. Vic Hinterlang / Shutterstock.com. Bewerkt door TPO.

2 december (Reuters)Alex Jones heeft vrijdag faillissement aangevraagd, minder dan twee maanden nadat een jury hem en het moederbedrijf van zijn website Infowars had veroordeeld tot betaling van bijna 1 miljard dollar aan schadevergoeding aan nabestaanden van slachtoffers van de massale schietpartij in Sandy Hook in 2012.

Jones heeft bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank in Houston Chapter 11 bescherming tegen schuldeisers aangevraagd.

Volgens het depot heeft Jones tussen 1 miljoen dollar en 10 miljoen dollar aan activa en tussen 1 miljard dollar en 10 miljard dollar aan passiva. Ook wordt verwezen naar Free Speech Systems, een aan Jones gelieerde onderneming en de moedermaatschappij van Infowars, die in juli faillissement heeft aangevraagd.

Miljard dollar schadevergoeding

In oktober veroordeelde een jury in Connecticut in een zaak die was aangespannen door familieleden van meer dan een dozijn slachtoffers van Sandy Hook, Jones en Free Speech Systems tot het betalen van bijna 1 miljard dollar schadevergoeding.

In een andere zaak in Texas, besloot een jury in augustus dat Jones de ouders van een 6-jarige jongen die bij het bloedbad in Sandy Hook werd gedood 45,2 miljoen dollar schadevergoeding moet betalen, bovenop 4,1 miljoen dollar schadevergoeding.

Jones beweerde jarenlang dat de moord in 2012 op 20 leerlingen en zes personeelsleden op de Sandy Hook Elementary School in Newtown, Connecticut, in scène was gezet door acteurs als onderdeel van een regeringscomplot om de wapens van Amerikanen in beslag te nemen. Hij heeft sindsdien erkend dat de schietpartij heeft plaatsgevonden.