Buitenland

Revolutionaire Garde Iran: ‘Geen genade voor relschoppers, schurken, terroristen’

05-12-2022 12:11

Iraanse Revolutionaire Garde
Iraanse Revolutionaire Garde/AP.

DUBAI, 5 december (Reuters) – De Iraanse Revolutionaire Garde heeft maandag gezegd dat de veiligheidstroepen geen genade zullen tonen aan “relschoppers, schurken en terroristen”, meldde het semi-officiële persbureau van Iran Tasnim.

Vonnissen

De Revolutionaire Garde prees ook de rechterlijke macht voor haar houding tegenover protesten en moedigde haar aan om snel en resoluut vonnissen uit te spreken voor verdachten die beschuldigd worden van “misdaden tegen de veiligheid van de natie en de islam”.

 

Op deze foto, verstrekt door de grondtroepen van de Revolutionaire Garde op 17 oktober 2022, staan troepen tijdens een manoeuvre in het noordwesten van Iran. Terwijl thuis de protesten woeden, laat de theocratische regering van Iran in toenemende mate haar militaire spierballen zien in het buitenland. Dat omvat het leveren van drones aan Rusland die nu Oekraïense burgers doden, het houden van oefeningen in een grensgebied met Azerbeidzjan en het bombarderen van Koerdische posities in Irak. (Grondtroepen van de Iraanse Revolutionaire Garde via AP.)