Buitenland

Meisje (14) doodgestoken in Duitsland, ander meisje (13) zwaargewond, dader asielzoeker

05-12-2022 12:52

Mes
Shutterstock.

Update: De politie heeft de waarschijnlijke dader opgepakt. Het gaat om een 27-jarige asielzoeker uit Eritrea. Verdachte is met lichte verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Ook heeft de politie een mes in beslag genomen.

Update: het 14-jarige slachtoffer is in het ziekenhuis overleden.

BERLIJN, 5 december (Reuters) – Een meisje is zwaargewond en een ander doodgestoken toen zij maandagochtend op weg naar school in het zuidwesten van Duitsland werden aangevallen, aldus een politiewoordvoerder, die een bericht van het Duitse dagblad Bild bevestigt.

De aanval, vond plaats in Illerkirchberg, een stad met ongeveer 5000 inwoners ten westen van München.

Het Duitse dagblad Bild had eerder gemeld dat de aanvaller een mes had gehanteerd. Volgens Bild zijn de slachtoffers 13 en 14 jaar oud.

Nadat de politie ter plaatse was aangekomen en de twee zwaargewonde meisjes had verzorgd, ontdekte zij dat een verdachte een naburig gebouw, een azc, was binnengevlucht, vertelde Wolfgang Juergens, woordvoerder van de politie in de Duitse stad Ulm, aan de plaatselijke omroep SWR.

De mensen in het gebouw zijn in hechtenis genomen, zei hij, zonder te zeggen hoeveel mensen er zijn gevonden en of een van hen de vermoedelijke aanvaller was.

“Alles zal verder uit het lopende onderzoek komen,” zei hij.

De politie weet nog niet of slachtoffers en daders elkaar kenden en wat het motief van de aanval is.

 

Aanpassingen: updates en extra feiten in de tekst, 19:42 uur.