Buitenland

Einde gijzeling winkelcentrum Dresden (Duitsland), dader schoot eerst moeder dood

10-12-2022 12:04

Polizei
Shutterstock.

Update: Einde gijzeling. “Alles veilig! De gijzeling in #Dresden is voorbij!” zegt de politie op Twitter, eraan toevoegend dat twee mensen die ongedeerd leken, veilig zijn.

 

Oorspronkelijke artikel begint na tweet.

 

BERLIJN, 10 december (Reuters) – De politie heeft zaterdag een winkelcentrum en omliggende gebieden in de Oost-Duitse stad Dresden geëvacueerd vanwege een vermoedelijke gijzeling, aldus een verklaring van de politie.

Volgens het Duitse dagblad Bild zou de man (40) eerst zijn moeder hebben doodgeschoten. Het stoffelijk overschot van de vrouw werd aangetroffen in een woning aan de rand van de stad.

Verder meldt Bild dat een gewapende man (40) een plaatselijk radiostation, Radio Dresden, heeft bestormd en verschillende schoten heeft gelost voordat hij naar een winkelcentrum, de Altmarkt-Galerie, vluchtte waar hij verschillende gijzelaars heeft. Daar zou de man die gewapend is met tenminste een pistool zich schuilhouden in de kelder van een filiaal van drogisterijketen DM.

Artikel gaat verder na afbeelding.

Polizei

Leden van de Duitse politie-elite-eenheid KSK in Hamburg tijdens een training. Archiefbeeld. Matthias Roehe/Shutterstock.com.

 

“De politie van Dresden voert momenteel een operatie uit in het centrum van Dresden. De achtergrond is het vermoeden van een gijzeling”, aldus de politie in een verklaring op haar website.

De politie bevestigt deze details niet, maar roept burgers op het stadscentrum te mijden. Zij voegde eraan toe dat de beroemde kerstmarkt Striezelmarkt voorlopig gesloten zou blijven.

Niemand nam de telefoon op bij de zender Radio Dresden of bij het winkelcentrum Altmarkt-Galerie toen Reuters belde.

Radio Dresden zei eerder op haar website dat een gewapende man rond 8.30 uur plaatselijke tijd het kantoorgebouw Ammonhof, waar het radiostation is gevestigd, was binnengedrongen en dat er schoten waren gelost.

 

 

 

Aanpassingen: leeftijd moeder onduidelijk, verwijderd uit kop en in artikel.