Buitenland

27 dode migranten gevonden in woestijn Tsjaad, omgekomen van dorst

13-12-2022 22:07

Foto Pixabay

DAKAR, 13 december (Reuters) – De lichamen van 27 migranten die vermoedelijk van dorst zijn omgekomen, zijn gevonden in de woestijn van Tsjaad, zei het VN-migratieagentschap dinsdag.

De migranten zouden 17 maanden geleden Moussoro, een kruispuntstad in centraal Tsjaad, hebben verlaten in een pick-up truck, aldus de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

“Er wordt aangenomen dat de vrachtwagen in de woestijn is verdwaald, door mechanische problemen kapot is gegaan en dat de migranten vervolgens van dorst zijn omgekomen. Vier van de 27 mensen waren kinderen.

Sahara

Tsjaad is een door land ingesloten land in Centraal-Afrika dat in het noorden grenst aan Libiƫ en wordt doorkruist door Afrikaanse migranten die de Middellandse Zee willen bereiken. Een groot deel van het land is de dunbevolkte Sahara.

De IOM heeft de dood en verdwijning van meer dan 5600 mensen die sinds 2014 door de Sahara reizen gedocumenteerd, met tot nu toe 149 doden in 2022, aldus de organisatie.

Sinds 2014 zijn in Tsjaad 110 sterfgevallen onder migranten geregistreerd, hoewel de aantallen waarschijnlijk hoger liggen omdat veel sterfgevallen niet worden geregistreerd, voegde het agentschap eraan toe.