Buitenland

Tenminste 20 doden, 24 gewonden bij verkeersongeval in Senegal

16-01-2023 15:48

R31, Louga, Senegal
De R31 nabij Louga, Senegal. Screenshot Google Streetview.

DAKAR, 16 januari (Reuters) – Tenminste twintig mensen zijn gedood en 24 gewond geraakt toen een vrachtwagen maandag in Senegal op een passagiersbus botste, aldus de regering, het tweede grote ongeluk deze maand dat de slechte rijomstandigheden in het West-Afrikaanse land benadrukt.

Het ongeval vond plaats nabij de noordwestelijke stad Louga, op ongeveer 160 kilometer van de hoofdstad Dakar, aldus de regering in een verklaring.

Volgens lokale media werd het ongeval veroorzaakt omdat de buschauffeur een ezel wilde ontwijken.

40 doden, tachtig gewonden

Het volgde op een ongeluk waarbij 40 mensen omkwamen en ongeveer 80 gewond raakten in de buurt van de zuidoostelijke stad Kaffrine op 8 januari, een van de dodelijkste in de recente geschiedenis van Senegal.

Dat incident vond plaats nadat de band van een passagiersbus scheurde, waardoor hij in het pad kwam van een andere bus die in tegenovergestelde richting reed.

Het incident leidde tot woede over de gevaarlijke rijomstandigheden in Senegal, waar overbeladen en versleten vrachtwagens, bussen en taxi’s over smalle tweebaanswegen vol kuilen razen.

Na de botsing van 8 januari werden drie dagen van rouw afgekondigd en sindsdien mogen passagiersbussen tussen 23.00 en 5.00 uur niet meer tussen de wijken rijden.

De regering heeft ook andere maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren, waaronder een verbod op de invoer van gebruikte banden.