Buitenland

Noord-Korea dreigt met ‘ongekend voortdurende, krachtige reacties’ tegen Zuid-Korea, VS

17-02-2023 09:21

Kim Jong Un, Dochter, Noord-Korea
Deze ongedateerde foto, verstrekt op 27 november 2022 door de Noord-Koreaanse regering, toont de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un en zijn dochter. De inhoud van dit beeld is zoals verstrekt en kan niet onafhankelijk worden geverifieerd. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

SEOUL, 17 februari (Reuters) – Noord-Korea heeft vrijdag gedreigd met “ongekend voortdurende, krachtige reacties” als Zuid-Korea en de Verenigde Staten doorgaan met geplande militaire oefeningen.

In een verklaring van de staatsmedia KCNA zei het Noordelijke ministerie van Buitenlandse Zaken ook dat het aanvullende militaire actie zou overwegen als de VN-Veiligheidsraad, onder invloed van de Verenigde Staten, druk blijft uitoefenen op Pyongyang.

Militaire oefeningen

De verklaring kwam op een moment dat Zuid-Korea en de Verenigde Staten zich opmaken voor jaarlijkse militaire oefeningen als onderdeel van de inspanningen om de toenemende nucleaire en raketdreiging van Noord-Korea beter tegen te gaan.

Artikel gaat verder na afbeelding.

Noord-KoreaNoord-Koreaanse Hwasong-17 missile. Foto: AP.

 

De bondgenoten zullen volgende week in Washington oefeningen houden om de operaties van Amerikaanse nucleaire middelen te verbeteren en volgende maand in het voorjaar in Zuid-Korea regelmatige Freedom Shield-oefeningen houden, aldus het ministerie van Defensie van Seoel op vrijdag.