Binnenland

Ridouan Taghi klaagt OM aan voor ontvoering- en moordplan

19-04-2023 16:04

De Extra Beveiligde Inrichting in Vught, waar Taghi opgesloten zit. Aerovista Luchtfotografie/Shutterstock

Door: Jan Omvlee, TPO- De vermeende drugsbaas Ridouan Taghi, die zelf wordt vervolgd op verdenking van een serie moorden, doet aangifte tegen het OM. Het Openbaar Ministerie zou namelijk plannen hebben gesmeed om Taghi in 2019 uit de weg te ruimen, toen deze nog in Dubai woonde. Begin deze maand verklaarde een oud-militair van het Korps Commandotroepen dat hij het verzoek had gekregen om Taghi te ontvoeren of te ”neutraliseren”.

Nu wordt de ex-militair in kwestie, Sil A., zelf verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel. Zijn bewering kwam naar voren in een rechtbankzitting bij de militaire kamer in Arnhem. Het OM ontkent dat er sprake is geweest van een plan om Taghi iets aan te doen. Inez Weski, de advocaat van Taghi, heeft vorige week toch aangifte gedaan. Naar eigen zeggen vreest ze voor de veiligheid van haar cliƫnt, en moet worden uitgezocht of soortgelijke moordplannen daadwerkelijk bestaan hebben.

Volgens Weski moet de advocaat van Sil A., Michael Ruperti, in de zaak worden gehoord, alsook de officier van justitie die A. de opdracht zou hebben gegeven.