Binnenland

Verpleegkundige ziekenhuis Assen aangehouden vanwege overlijden patiënten

20-04-2023 12:31

Geribody via Depositphotos

Door: Jan Omvlee, TPO- Het OM heeft donderdag laten weten dat op maandag 17 april een 30-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van patiënten in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. De man komt uit de gemeente Noordenveld, en was tijdens de coronapandemie als verpleegkundige werkzaam in het ziekenhuis.

De medewerkers van het ziekenhuis zijn ingelicht over de zaak. Het OM schrijft dat het onderzoek grote zorgvuldigheid vergt, en dat er momenteel niet veel informatie met het publiek kan worden gedeeld. Het is niet bekend om hoeveel slachtoffers het in de zaak zou gaan. Directe betrokkenen zijn door de politie geïnformeerd. Het onderzoek komt voort uit een aangifte die door het ziekenhuis zelf is gedaan.

RTV Drenthe schrijft dat de raad van bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis zelf een onderzoek begon na een ernstige melding te hebben ontvangen. De medewerker om wie de melding ging, werd hierbij volgens het ziekenhuisbestuur direct op non-actief gezet. Na het interne onderzoek is melding gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en is bij de politie aangifte gedaan.