Buitenland

Man in Texas executeert vijf buren, waaronder 8-jarige, na klachten over geluidsoverlast

30-04-2023 10:56

AR-15
AR-15. Shutterstock.

29 april (Reuters) – Een man heeft vijf buren doodgeschoten, waaronder een 8-jarige jongen, nadat een aantal van hen hem had gevraagd te stoppen met het schieten met een halfautomatisch geweer in zijn voortuin in Cleveland, Texas, omdat het hun baby wakker hield, zei de politie zaterdag.

De politie is nog steeds op zoek naar de verdachte, die een AR-15 geweer gebruikte bij de schietpartij, laat in het huis van de buren op vrijdag, zei San Jacinto County Sheriff Greg Capers.

FBI ingezet

Sheriff-agenten kregen gezelschap van FBI-agenten toen ze 18 uur na de aanval verder zochten naar de verdachte, Francisco Oropeza, 38, in een nabijgelegen bosgebied, zei Capers.

“We volgen hem met honden en mannen te paard en drones in de lucht,” zei Capers. Wetshandhavers hadden een verlaten mobiele telefoon en wat afgedankte kleding gevonden in het zoekgebied, zei Capers.

Hij werd door andere persbureaus geciteerd die zeiden dat alle slachtoffers in het hoofd waren geschoten “bijna in executie-stijl”.

De politie zei dat alle vijf de slachtoffers uit Honduras kwamen.

Vijf overlevenden

Ambtenaren van Capers’ bureau ontvingen een telefoontje uit Cleveland, dat ongeveer 45 mijl ten noorden van Houston ligt, over pesterijen rond 23.31 uur. Toen ze ter plaatse kwamen vonden ze verschillende slachtoffers die waren neergeschoten, zei Capers.

Er waren in totaal 10 mensen in het huis toen de aanval plaatsvond, zei Capers, waarvan er vijf het overleefden.

De slachtoffers werden geïdentificeerd als Sonia Argentina Guzman, 25; Diana Velazquez Alvarado, 21; Julisa Molina Rivera, 31; Jose Jonathan Casarez, 18; en Daniel Enrique Laso, 8. Er werd aangenomen dat ze allemaal in het huis woonden, maar ze waren geen leden van één gezin, volgens de FBI.

Enrique Reina, de minister van Buitenlandse Zaken van Honduras, zei dat het Hondurese consulaat in contact staat met de autoriteiten in Texas.

“We eisen dat het volle gewicht van de wet wordt toegepast tegen de persoon die verantwoordelijk is voor deze misdaad,” schreef hij op Twitter.

 

Artikel gaat verder na tweet.

 

Eerdere klachten over geluidsoverlast

De verdachte stapte vrijdagavond zijn huis uit en begon in zijn tuin te schieten, waarop enkele slachtoffers naar buiten stapten om hem te confronteren, zei Capers.

“De man liep naar het hek, zei ‘Hé, we proberen de baby hier in slaap te houden,'” zei Capers.

Beide partijen gingen toen terug naar hun huizen. Oropeza “vulde zijn magazijn bij, en liep zijn oprit af” de straat op en vervolgens “het huis van de mensen in en begon te schieten,” zei Capers.

De politie was al een paar keer eerder naar Oropeza’s huis geroepen vanwege klachten over lawaai dat hij maakte door met zijn pistool in zijn tuin te schieten, zei Capers.

 

Francisco Oropeza

Francisco Oropeza, de vermoedelijke dader. Foto: FBI.