Buitenland

Oekraïne ontkent Drone-aanval op Kremlin, moordaanslag op Poetin

03-05-2023 16:47

Kiev
Shutterstock/kibri_ho.

KIEV, 3 mei (Reuters) – Een hoge Oekraïense presidentiële functionaris zei woensdag dat Kiev niets te maken heeft met een drone-aanval op het Kremlin, en dat dergelijke acties niets voor Kiev betekenen op het slagveld en Rusland alleen maar zouden uitlokken tot radicalere acties.

Presidentieel adviseur Mykhailo Podolyak zei in commentaar aan Reuters dat de bewering dat Kiev achter de aanval zat, en de arrestatie door Rusland van vermeende Oekraïense saboteurs, erop zou kunnen wijzen dat Moskou zich voorbereidt op een grootschalige ‘terroristische’ aanval tegen Oekraïne in de komende dagen.

Grootschalige terroristische provocatie

“Natuurlijk heeft Oekraïne niets te maken met drone-aanvallen op het Kremlin. We vallen het Kremlin niet aan omdat het, ten eerste, geen militaire taken oplost,” zei Podolyak.

Rusland beschuldigde Oekraïne er woensdag van het Kremlin ‘s nachts met drones te hebben aangevallen in een mislukte poging om president Vladimir Poetin te doden.

Podolyak zei: “Naar mijn mening is het absoluut duidelijk dat zowel ‘berichten over een aanval op het Kremlin’ als tegelijkertijd de vermeende detentie van Oekraïense saboteurs op de Krim duidelijk wijzen op de voorbereiding van een grootschalige terroristische provocatie door Rusland in de komende dagen.”