Buitenland

Tenminste 12 doden bij horrorongeval Turkije, vrachtwagen ramt 9 auto’s en twee busjes

07-05-2023 20:00

ISTANBUL (AP) – Bij een ongeval met meerdere voertuigen in de Zuid-Turkse provincie Hatay zijn ten minste 12 mensen omgekomen en 31 anderen gewond geraakt, waaronder drie ernstig, aldus ambtenaren.

Een vrachtwagen reed recht tegen het verkeer in nadat de bestuurder zaterdag laat de controle verloor en botste op negen auto’s en twee minibussen, meldde het staatsnieuwsagentschap Anadolu.

Veel van de voertuigen stonden langs de weg geparkeerd bij een benzinestation, terwijl vrienden en familieleden afscheid namen van mannen die hun verplichte militaire dienstplicht vervulden.

22 ambulances

Minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca zei dat er branden waren uitgebroken op de snelweg Iskenderun-Antakya. De minister tweette dat 22 ambulances en drie medische reddingsteams naar de plek in Topbogazli waren gestuurd.

“Moge God genade hebben met onze burgers die hun leven hebben verloren, ik betuig mijn medeleven met hun familieleden,” twitterde hij. “We zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat de gewonden zo snel mogelijk weer gezond worden.”

Hatay was een van de zwaarst getroffen van de 11 Turkse provincies die werden getroffen door een aardbeving van 6 februari die delen van Turkije en Syrië verwoestte. Volgens de regering kwamen in Turkije minstens 50.783 mensen om het leven.

 

Artikel gaat verder na tweet.

Het nieuwsagentschap Demiroren zei dat de vrachtwagen opgegraven puin van de aardbeving vervoerde en een andere vrachtwagen raakte alvorens tegen het verkeer in te rijden rond 19 uur plaatselijke tijd.

Getuige Ali Sarrac zei dat sommige van de doden waren verbrand, meldde Anadolu. Beelden toonden brandende voertuigen terwijl hulpdiensten probeerden mensen weg te houden van de vlammenzee.