Buitenland

Instagram komt waarschijnlijk nog deze zomer met Twitter-concurrent

19-05-2023 22:01

Twitter, Elon Musk

Instagram (Meta) is bezig met de ontwikkeling van een ‘tekstgebaseerde app’ die zal gaan concurreren met Twitter. Deze nieuwe applicatie wordt momenteel getest door ‘beroemdheden en influencers’, en is al enkele maanden in het geheim beschikbaar voor geselecteerde contentmakers, volgens bronnen dicht bij de zaak. Bloomberg bericht hierover vrijdag als eerste.

Compatibel met Mastodon

De app, die apart van Instagram zal lopen maar wel de mogelijkheid biedt om accounts te koppelen, zou volgens Lia Haberman, docent sociale media en influencer marketing aan de UCLA, al in juni kunnen verschijnen.

Haberman suggereert ook dat de app in de toekomst compatibel zou kunnen zijn met andere Twitter-competitieve apps, waaronder Mastodon.

Haberman:

“We weten uit het verleden dat Meta graag functies uitprobeert en reproduceert van andere apps en externe tools, op basis van wat ze denken dat populair zal zijn bij hun gebruikers. Gezien Meta’s geschiedenis van het lenen van andere platforms, is het veel waarschijnlijker dat zij daar als eerste komen door al deze ervaringen die ze opbouwen samen te voegen.”